Janneke Michielsen in actie
Janneke Michielsen in actie (Foto: Nico Mos)

'We moeten nu echt promoveren'

  Sport

Nico Mos 

Het dames 1 team van RHC onder leiding van coach Willem Oosterhof is prima uit de startblokken gekomen dit seizoen. De dames staan soeverein aan kop na 11 wedstrijden. Degene die daar onderdeel vanuit maakt is aanvoerder Janneke Michielsen (23). Met haar sprak ik over het huidige seizoen. Een kennismaking.

Rijswijk - "Vanaf de F jeugd speel ik al hockey, al vond ik vroeger eigenlijk alle balsporten wel leuk", opent Janneke het gezellige gesprek. Janneke studeert aan de TU in Delft en zit in haar laatste studiejaar. Zij studeert Technische Bestuurskunde. "Ik kom eigenlijk uit Brabant, maar toen ik naar Delft ging om daar te studeren heb ik eerst bij de Delftse clubs Hudito, Ringpass en Scoop gespeeld om uiteindelijk bij RHC te belanden. Ik heb het hier nu uitstekend naar mijn zin. Vorig seizoen ben ik naar RHC gekomen en heb in Willem Oosterhof een gedreven coach gevonden. Hij is ook tactisch erg sterk."

Dit seizoen verloopt in de ogen van Janneke Michielsen gewoon erg goed. "We hadden als insteek overigens wel promotie als doel gesteld. De eerste drie promoveren direct en het is een must daar bij te zitten. Al hadden we niet gedacht als eerste de winterstop in te gaan. De enige wedstrijd die we verloren was de openingswedstrijd van het seizoen (van Pollux met 4-2, red.). We hebben dus iets goed te maken als de competitie wordt hervat, want dan starten we weer tegen Pollux."

"Bij de strafcorner mag ik de bal stoppen en elk onderdeel van de strafcorner is natuurlijk belangrijk dus ook de stop. We trainen daar ook op en dat functioneert best goed". 'Op de vraag of het speciaal voelt om aanvoerder te zijn is ze even stil. Dan zegt ze: "Het aanvoerderschap is inderdaad iets speciaals en geeft ook wel een bepaalde druk. De sfeer is overigens uitstekend in het team, hoor."

Meer berichten