Inter Rijswijk Dames 1 is de trotse lijstaanvoerder
Inter Rijswijk Dames 1 is de trotse lijstaanvoerder (Foto: Nico Mos)

Coaches blikken terug en kijken vooruit

  Sport

Door Nico Mos

Aan het eind van een kalenderjaar worden coaches en trainers naar hun oordeel gevraagd over de eerste seizoenshelft. Tevens spreken zij hun verwachtingen uit voor het restant van de competitie.

Rijswijk - Harold Vlijm coach van Inter Rijswijk dames 1: ,,ik zit als coach goed op mijn plaats bij dit team en geniet van de ontwikkeling ervan. In januari is het standaard moment om over contractverlenging met het bestuur te spreken". En over zijn damesteam: ,,De inpassing van veel nieuwe speelsters is boven verwachting gegaan. Lavian Maiorano kwam afgelopen seizoen over uit dames 2. Met 6 nieuwe speelsters hebben wij de eerste vier maanden het systeem en de basisafspraken goed in het spel gekregen. In de 2e helft zullen wij daarop moeten door ontwikkelen om de concurrentie voor te blijven. De doelstelling voor dit seizoen is de top 3. We hebben alle elf wedstrijden gewonnen. Het team blijft kritisch op eigen functioneren. Dat is een hele gezonde houding om scherp aan de 2e seizoenshelft van de competitie te beginnen".

Coach Willem Oosterhof van RHC dames 1: ,,ik heb er bewust voor gekozen om voor twee jaar te tekenen. Mijn wens om een assistent in de staf op te nemen, die na twee seizoen het stokje kan overnemen, is ingewilligd met Geert Dickhoff. Ook Marloes van Meeteren (assistent manager, red.) is een toegevoegde waarde voor de staf en het team". En over zijn damesteam: ,,we zijn aan het groeien als team met een voorlopig eerste plaats als resultaat. Het belangrijkste winstpunt t.o.v. vorig seizoen is dat we een veel bredere groep hebben gekregen door jeugdspelers te betrekken. Het team is beter in balans. Als we ongedwongen en als team blijven spelen zijn we onverslaanbaar binnen onze competitie. Promoveren is de doelstelling. Als we bij de eerste drie eindigen ben ik tevreden", aldus Willem.

Meer berichten