Joost van Nes (RHC Heren 1) hoopt bij het begin van de 2e seizoenshelft weer terug te zijn uit Azië
Joost van Nes (RHC Heren 1) hoopt bij het begin van de 2e seizoenshelft weer terug te zijn uit Azië (Foto: Nico Mos)

Coaches blikken terug en vooruit

  Sport

Door Nico Mos

Aan het eind van een kalenderjaar worden coaches en trainers naar hun oordeel gevraagd over de eerste seizoenshelft. Tevens blikken zij vooruit op de 2e seizoenshelft. 

Rijswijk - Willy Steenbakker, volleybalcoach van Inter Rijswijk Heren1: "As ik terugkijk op deze reeks van 12, 13 wedstrijden dan hadden we eigenlijk hoger op ranglijst moeten staan, dan we nu feitelijk staan. We hebben een aantal onnodige punten laten liggen in het bijzonder tegen Zwolle. Helaas is dat niet meer terug te draaien. Gelukkig hebben we door een overtuigende winst op de hekkensluiter weer aansluiting met de middenmoot. Dat is een ruggensteuntje. Hoe doel blijft nog steeds om met deze jonge spelersgroep de play-offs te bereiken. We zijn met z'n allen overigens wel van mening dat handhaving in de eredivisie geen probleem zou moeten zijn. De puzzelstukjes moeten daarbij wel op z'n plaats vallen. Over contractverlenging is overigens nog niet gesproken. Daar heb ik ook nog niet over nagedacht. Dat komt nog wel".

RCH (Heren 1)

Joost van Nes, coach van RCH heren1: "Met een vijfde plek na 12 wedstrijden als promovendus in de eerste klasse, is het duidelijk dat wij het goed hebben gedaan. Zelf ben ik na de voorbereiding en twee competitiewedstrijden naar Azië gegaan en Lennard Poillot nam mijn taken prima over. Voor het begin van de 2e seizoenshelft zal ik terugkomen in Nederland en weer samen met het team en de begeleidingsstaf aan de slag gaan.Vooraf wilden wij leuke en goede wedstrijden spelen en dat is wel gelukt. Na de winter kan natuurlijk alles weer anders zijn. Teams gaan spelen voor promotie en ook voor degradatie. Dat zijn toch altijd andere wedstrijden. Onze doelstelling wordt om meer punten te behalen dan de eerste seizoenshelft. Hopelijk spelen we zo lang mogelijk mee voor plek vier. Of ik ga verlengen weet ik nu nog niet. Ik heb de eerste seizoenshelft, door mijn Aziëreis, maar kort meegemaakt."

Lokomotief (Dames 1)

Cobbe van der Vuurst de Vries, de coach van Lokomotief dames 1 (basketbal): "De kans is vrij groot dat ik na dit seizoen bij Lokomotief vertrek."

En over zijn dames zegt hij: "Ik ben wel tevreden met de vierde plek waar we momenteel staan. Die plaats had ik van te voren overigens niet ingeschat. Jammer dat het onder 20 team zoveel blessures kent. Ik denk trouwens dat we het in de tweede seizoenshelft wel zwaarder gaan krijgen. Simpelweg omdat we een smalle basis hebben. Dus bij schorsingen of blessures komen we in de problemen. Tot nu toe is het allemaal meegevallen dus moeten we vooral zorgen om fit te blijven".

Meer berichten