Harm Houwink hier in actie bij het net. Foto Tino van Dam
Harm Houwink hier in actie bij het net. Foto Tino van Dam (Foto: Nico Mos)

Harm Houwink pakt zijn kans

  Sport

Door Nico Mos

Bij heren 1 van Inter Rijswijk wil het met het volleybalspel nog niet echt vlotten. Na 10 wedstrijden staat het team van coach Willy Steenbergen voorlaatste met slechts 7 punten. Harm Houwink (25) kwam over van heren 2 en staat dit seizoen wel direct zijn mannetje in het vlaggenschip. Een kennismaking.

Rijswijk"Dit is het eerste seizoen in heren 1 en dat bevalt mij tot nu toe heel goed." Aan het woord is Harm Houwink. Harm studeert in Delft civiele techniek en hoopt komend jaar af te studeren. "Dit seizoen hebben we een aantal potjes met 3-2 verloren waardoor we nu op de negende plek staan. Maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om dit in de tweede seizoenshelft om te draaien. Ik zie het ook langzaam vooruit gaan. We groeien echt als team. Ik doe daarnaast wel drie keer in de week krachttraining. Ik heb tot nu toe alles kunnen spelen en daarmee mijn kans gepakt. Mijn positie in het veld is middenblokkeerder cq middenaanvaller. Dat ging aanvankelijk boven verwachting goed. Ik hoop die lijn weer voort te kunnen zetten. De ploeg is wel erg verjongd en mist misschien daardoor nog iets aan ervaring. Maar ook de ervaren spelers moeten wennen aan een aantal veranderingen binnen het team. De voorbereiding was misschien net iets te kort. Alles zal langzamerhand op z'n plek moeten gaan vallen. Ik weet dat je in de zaal voordeel kunt hebben als je beachvolleybal speelt, maar ik doe dat hooguit af en toe in de zomer. Ik train al viermaal per week, dan ontbreekt mij ook de tijd om daarnaast nog beachvolleybal te spelen".

"We zullen ons dit seizoen moeten handhaven en moeten doorontwikkelen", vervolgt Harm. "Drie jaar geleden promoveerde heren 1 met een vrij oud team. Nu willen we juist de aanwas van onderen door laten stromen. Aafke Verbruggen begeleidt dat proces begeleidt. Zo krijg je een team met een eigen gezicht."

Meer berichten