Jeffrey is op zijn plaats bij Te Werve
Jeffrey is op zijn plaats bij Te Werve (Foto: Nico Mos)

'Ik voel mij bij Te Werve gewaardeerd'

  Sport

Door Nico Mos

Hij begon ooit met voetballen bij GDA waarna een mooi rijtje clubs volgden, zoals RKAVV, Nootdorp en momenteel Te Werve. Verdediger Jeffrey Spaans (29) haalt voldoening uit zijn optreden in Te Werve. Vorig seizoen kampioen geworden en dit seizoen spelend op 1e klasniveau. Hij voelt zich bij Te Werve op zijn plek.

Rijswijk – "Het spelen op 1e klasniveau bevalt mij enerzijds prima, maar anderzijds vallen de resultaten gewoonweg tegen. Ik had ons een paar plekken hoger op de ranglijst verwacht", legt Jeffrey Spaans de vinger op de zere plek. Jeffrey heeft met zijn vriendin Moyane een zoontje van anderhalf, Justin genaamd, en werkt in het dagelijkse leven als pedagogisch medewerker.

"We zijn vaak de betere ploeg en bovenliggende partij, maar wij geven nog (te) gemakkelijk tegengoals weg uit dode spelmomenten. En dat is natuurlijk heel erg irritant. Dat mag gewoon niet. We maken daar ook duidelijke afspraken over." Na een korte stilte zegt hij: "Maar wat ik mis is een vorm van meedogenloosheid. Ik weet uit ervaring dat veel clubs hierop trainen. En kom op zeg", voegt hij er in één adem aan toe, "je speelt wel 1e klas."

Hij zegt verbaasd te zijn dat Te Werve eigenlijk te weinig punten heeft behaald. "Terwijl we natuurlijk wel de kwaliteiten hebben. Inderdaad, onze doelman is geblesseerd (afgescheurde achillespees, red.). Dat is zeker een aderlating. Ik vind het trouwens opmerkelijk dat je voor twee elftallen maar twee keepers hebt. Dat moeten er eigenlijk drie zijn. Want onze huidige doelman is ook niet geheel fit en dat kan je natuurlijk op dit niveau lelijk opbreken."

 

"Dit is mijn tweede seizoen bij Te Werve en los van mijn kanttekeningen heb ik het hier erg naar mijn zin", gaat Jeffrey verder. "We hebben echt een hele leuke groep en ik merk wel dat ik hier wordt gewaardeerd."

"Overigens had ik dat gevoel ook heel sterk bij RKAVV en GDA hoor. Bij Nootdorp in mijn eerste seizoen wel en in mijn tweede seizoen weer niet. Dat was ook de reden voor mij om weg te gaan. Het klikte niet echt tussen mij en de trainer (Dick Boereboom, red.). Bob Kootwijk haalde mij destijds naar Nootdorp. Ik vond het raar dat Bob destijds weg moest. Daar stond ik overigens niet alleen in. Hoogtepunten voor mij waren: promotie met GDA onder Edwin Grünholz, Edwin was al stappen verder dan wij waren. Spelen in de hoofdklasse met RKAVV onder Bas Steffens, waar ik trouwens ook nog degradatie meemaakte. We halen te weinig punten, maar degradatie? No way."

Meer berichten