Logo grootrijswijk.nl


Links Ellen, rechts Emma
Links Ellen, rechts Emma (Foto: Nico Mos)

'We denken niet aan promotie'

  Sport

Door Nico Mos

De dames van Inter Rijswijk moeten dit jaar met een schone lei, een niveau lager beginnen, namelijk in de 2e divisie. De insteek is niet in één keer proberen terug te keren, maar mikken op de 3e, 4e plek. De start is echter super, zodat de vraag rijst of de doelstelling niet moet worden bijgesteld. Ellen Wiering (24) en Emma Piersma (17) geven hier antwoord op.

Rijswijk - "Ook al staan wij nu na pas 7 volleybalwedstrijden ongeslagen bovenaan, zal onze doelstelling voor dit seizoen echt niet veranderen. We gokken dit seizoen op plek 3 of 4", antwoorden beide speelsters Ellen Wiering en Emma Piersma op de vraag of Inter Rijswijk dames 1 nu voor promotie moet gaan. Emma Piersma is dit seizoen nieuw bij Inter Rijswijk. Ze studeert komende zomer af (havo 5). "Daarna wil ik de studie mondzorgkunde in Amsterdam oppakken".

Ellen Wiering is bezig aan haar tweede seizoen en is afgelopen jaar afgestudeerd aan de Universiteit in Leiden. "Ik heb criminologie gedaan en nu doe ik onderzoek naar onder meer organisatie criminaliteit voor de Universiteit Leiden. Ik heb altijd wel het onderzoek in gewild". Emma: "Het bevalt mij uitstekend bij Inter Rijswijk. We hebben een hecht team die er ook voor wilt gaan". Ellen: "Ik ben vorig seizoen overgekomen van Leyton uit Leiden. En om maar direct met de deur in huis te vallen. We zijn weliswaar gedegradeerd en het was een pittig jaar, maar ondanks dat het qua resultaten zo slecht ging, bleef het plezier wel altijd de boventoon voeren. Dat vond ik heel bijzonder. Er is ook praktisch niemand vertrokken en een grote groep is gebleven." Emma over de huidige resultaten: "Zoals het nu gaat mogen we niet klagen". Beiden over de coach: "Harold is heel gepassioneerd en richt zich goed op het team, maar hij is ook individueel bezig". Emma speelt ook nog succesvol beachvolleybal. Ellen niet. "ik lig liever op strand".

Meer berichten

Shopbox