Logo grootrijswijk.nl


"De accommodatie zal zo spoedig mogelijk moeten worden opgeknapt
"De accommodatie zal zo spoedig mogelijk moeten worden opgeknapt (Foto: Nico Mos)

Eelco Eijkman heeft grootse plannen

  Sport

Door Nico Mos

Onlangs is Eelco Eijkman (48) gekozen tot nieuwe voorzitter van Semper Altius. Hij loopt alweer jarenlang rond bij deze club en hoopt nu in zijn functie van voorzitter zijn steentje bij te dragen om Semper Altius, in al haar geledingen naar een hoger niveau te tillen. Een kennismaking.

Rijswijk - "Eigenlijk is het schandalig dat we twee Rijswijkse clubs hebben die allebei op 4e klasniveau acteren. En dan reken eigenlijk Te Werve niet echt mee. Die club kun je niet vergelijken met Vredenburch en Semper Altius." Aan het woord is Eelco Eijkman, de pas gekozen voorzitter. In het dagelijkse leven werkt hij alweer vier jaar in de pizza branche, na jaren gewerkt te hebben als logistiek manager bij Mercedes. "Daar was ik helemaal klaar mee. Ik wilde werken met jongeren en het was weliswaar een sprong in het diepe, maar mijn zaak loopt nu echt als een speer."

"Bij mijn aantreden als voorzitter heb ik een paar speerpunten bekend gemaakt. Een van de kernwaarden van mij is dat Semper altijd een gezellige familievereniging moet blijven. Naast het sportieve aspect moet ook het sociale aspect hoog in het vaandel staan. We zijn met bijna 700 leden nog nooit zo groot geweest. Er is ook een commissie die de vastgelegde normen en waarden bewaakt. Van een ieder lid mag worden verwacht dat hij of zij, een bijdrage naar kunnen, levert." Semper Altius zal zijn accommodatie op korte termijn moeten opknappen. "Om leden te kunnen huisvesten moeten we wat te bieden hebben", zegt hij hierover. "Er zal wordt een bouwcommissie aangesteld die een compleet (ver)bouwplan opstelt. En er komt een commercieel manager die gaat werken op commissiebasis. Het opstellen van een salarishuis is een noodzakelijk onderdeel om kosten te kunnen benoemen en te beheersen. Dit voorzitterschap zie ik echt als een project."

Meer berichten

Shopbox