Logo grootrijswijk.nl


Van Mourik geeft al training vanaf zijn 17e jaar
Van Mourik geeft al training vanaf zijn 17e jaar (Foto: Nico Mos)

'Wij gaan voor het kampioenschap'

  Sport

Door Nico Mos

Het eerste seizoen werd hij met Lokomotief Heren 1 kampioen van de eerste divisie. Vorig seizoen haalde hij de Final Four. Uiteindelijk ging de finale (voor promotie) op slechts twee goals aan zijn neus voorbij. Komend seizoen gaat coach Pieter van Mourik zijn derde jaar in en wil hij opnieuw oogsten. Tijd om deze ambitieuze basketbalcoach aan de tand te voelen.

Rijswijk - Pieter van Mourik (50) valt met de deur in huis als hij zegt dat hij vorig jaar over de jongste ploeg van de promotiedivisie beschikte. "Uiteraard," zo licht hij toe, "was de insteek handhaven en eens kijken of wij ons op dat niveau konden aanpassen."

"Het verschil," zo legt hij uit, "tussen de eerste divisie en de promotiedivisie is namelijk enorm. We draaiden echter boven verwachting en behaalde als derde ploeg de Final Four." De Lokomotief Heren 1 coach vervolgt: "Tegen Landsmeer wonnen we thuis in de halve finale met 11, maar uit verloren we met 13. Dus ging de finale net aan onze neus voorbij. Dat was enerzijds een domper, maar aan de andere kant hebben wij als promovendus natuurlijk meer dan een topseizoen gedraaid."

Kampioen

Direct kijkt hij echter vooruit naar het komende seizoen: "Dit seizoen hebben we onszelf de druk opgelegd om kampioen te worden. Als je naar de competitie kijkt is Grasshoppers uit Katwijk - op papier - de favoriet. Maar ik denk dat wij, op een goeie dag, hen zeker kunnen verslaan. We werken toe naar een vorm waarin dat mogelijk is".

"Er zijn een aantal jongens afgehaakt. Leuk is dat natuurlijk niet maar we hebben ons toch ook nog behoorlijk versterkt," benadrukt Pieter en hij somt op: "Onder meer Jeroen Overdevest heeft ons verlaten en dat is weliswaar een aderlating. Maar daarvoor hebben we nu Martijn van Nordenne terug. Martijn komt over van Rivertrotters. En ook Jan Driessen is ons komen versterken. Hij komt over van BS Leiden, een eredivisieclub, omdat hij dit jaar voor zijn studie koos en daardoor op een lager niveau wil spelen. Professioneel basketbal en een studie is nu eenmaal moeilijk te combineren. Voor ons is hij een absolute versterking. Lokomotief heeft een fantastische jeugdafdeling, één van de beste jeugdafdelingen van Nederland, durf ik zelfs te stellen. Het team U 18 is vorig jaar Nederlands kampioen geworden. Uit dat team zijn er drie spelers doorgeschoven," besluit Pieter van Mourik. Wanneer hij zelf begon? "Ik ben op mijn 17e jaar met het geven van basketbaltrainingen begonnen."

Meer over Lokomotief en het komende speelprogramma: www.lokomotief-rijswijk.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox