Logo grootrijswijk.nl


Foto: Nico Mos

De enige derby die Rijswijk rijk is

  Sport

Door Nico Mos

Semper Altius en Vredenburch spelen dit seizoen in de zaterdag vierde klasse D. Beide clubs hebben een voortvarende start en staan respectievelijk op de tweede en derde plaats op de ranglijst. Het verschil is slechts één punt. Komende zaterdag staat de derby op het programma. Beide trainers hebben de beschikking over een voetballende ploeg. En kijken alvast vooruit naar deze derby.

Rijswijk - "De resultaten zijn enerzijds toch wel boven verwachting, omdat het spel nog wel te wensen overlaat soms. Afgelopen zaterdag tegen Concordia speelden we voor het eerst een goede wedstrijd (0-3)." Aan het woord is Semper Altius trainer Peter Spruit. "Dit is eigenlijk de enige derby die Rijswijk heeft en hopelijk stroomt ons sportpark vol. Ik heb de beschikking over een fitte selectie of er moeten nog vreemde dingen op de training gebeuren. Ik heb Vredenburch zien spelen en dat is een leuke goed voetballende ploeg. Ik verwacht dan ook een lekkere wedstrijd waarin het voetbal centraal staat en dat wij Semper, de drie punten thuis houden," aldus een strijdvaardige trainer van de thuis spelende club Semper Altius..

"Het terrein van Semper ken ik natuurlijk zeer goed, want ik was bij de buurman (Hoekpolder, red) jarenlang trainer", aldus Vredenburch trainer Vita Lorente. "Ik ben redelijk tevreden over hoe het nu met Vredenburch gaat. Al hebben we tweemaal ongelukkig gelijk gespeeld. Kijk, als wij niet (snel) scoren raken we toch een beetje het overzicht kwijt. Dat paniekerige moet er echt uit. De derby leeft (nog) niet echt. Sterker, ik denk dat Laakkwartier – Vredenburch meer leeft onder de supporters, omdat dit beide clubs zijn die elkaar ook zondags bestreden. Wij gaan die wedstrijd – net zoals andere wedstrijden – in om die winnend af te sluiten. Ik gun mijn collega Peter Spruit alles. Behalve komende zaterdag", lacht Vita Lorente, die drie basisspelers mist.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox