Logo grootrijswijk.nl


"mijn ambitie is coach worden op het hoogste niveau
"mijn ambitie is coach worden op het hoogste niveau (Foto: Nico Mos)

'Onze basis is nu wel erg smalletjes'

  Sport

Door Nico Mos

Hij is al meer dan 15 jaar actief voor basketbalvereniging Lokomotief. De laatste jaren vooral bij de jeugd (0/18 en 0/20 jaar). Daarmee behaalde hij successen. Dit seizoen maakt Cobbe van der Vuurst de Vries (46) zijn debuut als hoofdcoach van Dames 1. Een nadere kennismaking.

Rijswijk - "Ik ben dit seizoen begonnen als hoofdcoach bij Lokomotief Dames 1, al ben ik niet nieuw bij de club, dat zeker niet", valt Cobbe direct met de deur in huis. "Ik heb de jongenslijn gedaan, het team onder 18 jaar. Daar ben ik Nederlands kampioen mee geworden en de beker gewonnen. De ervaring was des te leuker, omdat mijn twee zoons deel uitmaakten van dat team. Afgelopen seizoen was ik coach van Meiden onder 20 jaar. Dat ging eigenlijk best leuk en ik vroeg mij tegelijkertijd af hoe kan ik die meiden op een hoger niveau krijgen? Er was eigenlijk maar één optie: coach worden van Dames 1. Een vier of vijftal jonge Dames uit het onder 20 team zullen mij volgen naar Dames 1. We spelen met Dames1 op het één na hoogste waardoor de jongen meiden zich kunnen door ontwikkelen".

Hoofdcoach en assistent

"Naast mijn functie bij Lomokotief Dames 1 ben ik assistent bij Grasshoppers Dames 1 in Katwijk. Zij spelen op eredivisieniveau", vervolgt Cobbe. "Uiteindelijk is het mijn ambitie op dat hoge niveau coach te worden, maar vooralsnog ligt mijn hoofd prioriteit bij Lokomotief Dames 1. Qua team zijn wij te smal om ook op dat hoogste niveau te komen, al heb ik echt wel een aantal meiden die de eredivisie aan kunnen. Daarnaast moet je als club, indien promotie naar de eredivisie aan de orde is, 30.000 euro inschrijfgeld overmaken naar de bond. Zou basketbal wekelijks op TV te zien zijn, dan zouden wij toch gemakkelijker aan sponsoren kunnen komen, maar het is (helaas) alleen maar voetbal wat de klok slaat. Onze doelstelling dit seizoen is de final four te halen. dan doen we (nog) mee aan de play off".

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox