Logo grootrijswijk.nl


Alex Bos hoofdsponsor en aanspreekpunt PR
Alex Bos hoofdsponsor en aanspreekpunt PR (Foto: Nico Mos)

BMX-en om het ZH Kampioenschap

  Sport

Door Nico Mos

De BMX sport is, zeker onder de jongeren, een geliefde wielersport. Dat deze sport verder (te) weinig aandacht krijgt is een voldongen feit. Toch telt Fietscross Club Rijswijk bijna 100 leden. En er staat een flink evenement op stapel Aanstaande zaterdag organiseert de club het BcIM BMX Zuid Holland kampioenschap. Reden om alvast voor te beschouwen met hoofdsponsor en pr man Alex Bos.

Rijswijk - "Met relatief weinig middelen kun je de jeugd heel veel plezier geven", steekt Alex Bos van wal. Hij doelt op het feit dat hij, met zijn bedrijf BcIM al 10 jaar sponsor is van het Zuid Hollands kampioenschap BMX. "Aanvankelijk was ik individueel sponsor, maar dat is later omgezet in verenigingssponsor van FCC Rijswijk. Met het sponsorgeld worden onder andere de prijzen gekocht. Twee jaar geleden kon daardoor mede ook de (BMX) baan worden gerenoveerd." Zijn volgende stap was zijn verzoek aan de KNWU of hij het BMX Zuid Holland kampioenschap mocht sponsoren en het zijn (bedrijfs)naam mocht dragen. "Daar heb ik het groene licht op gekregen." Er zijn in deze provincie in totaal vier BMX-verenigingen. Dat zijn Oud Beijerland, Barendrecht, Rijswijk en Zoetermeer. "Dit jaar zou Barendrecht gastheer voor het kampioenschap zijn, maar hun nieuwe baan is nog niet klaar. Zoetermeer is vorig jaar afgebrand en Oud Beijerland organiseerde de laatste keer het evenement waardoor Rijswijk nu als gastheer optreedt." Daar komt nog wel het nodige bij kijken. "Van EHBO-medewerkers tot baancommissarissen en juryleden moeten geregeld worden", aldus Bos.

Zaterdag rijden er verschillende categorieën, variërend in leeftijd en zowel dames als heren. De wedstrijden beginnen om 10:30 uur en de prijsuitreiking is rond 15:30 uur. Het terrein van FCC Rijswijk is aan het Oude Zwethpad 10. "We hopen uiteraard op heel veel publiek", zegt Alex, "want het is ook leuk om naar te kijken."

reageer als eerste
Meer berichten