Logo grootrijswijk.nl


Harold gaat zijn eerste volledige seizoen in.
Harold gaat zijn eerste volledige seizoen in. (Foto: Nico Mos)

'Dit seizoen investeren in onszelf'

  Sport

Door Nico Mos

Hij komt uit een echt volleybalnest. Hij begon bij Gemini Kangeroes in Voorschoten en speelde vervolgens onder meer voor TONEGIDO, Inter Rijswijk, Rijnmond en keerde weer terug in Rijswijk. Na eerst assistent-coach te zijn geweest, gaat hij nu zijn eerste volledige seizoen in als hoofdcoach van Inter Rijswijk Dames 1. Harold Vlijm (33) blikt terug, maar kijkt zeker ook vooruit op het nieuwe seizoen.

Rijswijk - "De afgelopen twee jaar ben ik assistent-coach geweest bij Dames 1 en halverwege vorig seizoen ben ik als hoofdcoach doorgeschoven. Dit jaar wordt mijn eerste volledige seizoen als eindverantwoordelijke." Aan het woord is Harold Vlijm. Harold werkt in het dagelijkse leven bij Liander en houdt bezig met de operationele processen. "Vanaf mijn 22e jaar heb ik zelf bij Inter Rijswijk gevolleybald. Inter Rijswijk is een leuke club en ik heb het er altijd naar mijn zin gehad". En over afgelopen seizoen. "Het vorige seizoen hebben wij niet het maximale eruit gehaald en waren we (uiteindelijk) niet goed genoeg om in de 1e divisie te blijven. Het is een harde conclusie, maar de cijfers wezen dat terecht uit. De tweede seizoenshelft was ook een heel stuk beter gegaan. Vorig jaar hadden wij (al) een jonge spelersgroep en die is nog jonger geworden. Voor komend seizoen hebben we een stevige samenwerking met Jong Oranje waardoor ons damesteam een hele leuke talentvolle groep is geworden. Ook over de trainingsopkomst ben ik uitermate tevreden".

Investeren

"Mijn dames die van het strand komen, zijn altijd 100% top fit", vervolgt. Harold. "Ik vind beachvolleybal een hele goede aanvulling. Je wordt er als speelster gigantisch allround van. Uit mijn team spelen er zes in de zomer beachvolleybal. Ik heb dit seizoen een vrij jonge spelersgroep, waarvan er vijf onder 17 jaar zijn. De insteek is: dit seizoen zullen we investeren in onszelf", aldus coach Harold Vlijm.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox