Logo grootrijswijk.nl


Een artist impressie van het nieuwe sportcomplex.
Een artist impressie van het nieuwe sportcomplex. (Foto: Hans Ouwerkerk)

Sportcomplex wordt multifunctioneel

  Sport

Door Hans van der Wel

De plannen voor een prachtig sportcomplex op de hoek van de Burgemeester Elsenlaan en S.W. Churchilllaan worden steeds concreter. Afgelopen week presenteerde het College van B&W het conceptplan van het gebouw dat de Van Zwedenzaal en Marimbahal zal vervangen.

Rijswijk - Er komt een mooie zaal, die uitermate geschikt is voor volleybal. Een tweede zaal is geschikt voor basketbal en een wat kleinere zaal voor bijvoorbeeld judo. In deze omgeving zullen vele verenigingen van Rijswijk een plekje kunnen vinden. Ook voor de scholen die binnen een redelijke afstand liggen, zal dit de ideale ruimte worden voor bewegingsonderwijs.
De bedoeling is dat in de raadsvergadering van 24 oktober het licht definitief op groen gaat. De volgende stap is het aanbesteden van het project en zal in oktober 2018 de bouw moeten starten. In de zomer van 2019 moet de nieuwe Rijswijkse Sporttempel klaar zijn. De kosten van dit project zijn in totaal begroot op 12,8 miljoen. Volgens wethouder van sport, René van Hemert, geeft dit nieuwe complex een impuls aan de sport in Rijswijk. "Daarnaast draagt deze ontmoetingsplek bij aan de sociale samenhang. Het complex zal gebouwd worden conform het programma van eisen, waar de hoofdgebruikers in mee zullen denken. Zo is het voor de volleyballers belangrijk dat er een verende vloer in komt, om maar een onderdeel te noemen. Het resultaat moet uiteindelijk een duurzaam en als het even kan een energieneutraal gebouw zijn, dat voldoet aan de eisen van deze tijd".
Voor volleybalvereniging Inter Rijswijk komt daarmee een einde aan het spelen in een zaal die niet overeenkomt met het niveau waarop ze acteren. TV-ploegen mijden nu de Marimbahal vanwege de matige lichtopbrengst. Ook basketbalvereniging Lokomotief kan de matten van de muren laten. In de nieuwe zaal is de uitloopruimte volgens de regels en is dispensatie voor het spelen van competitiewedstrijden niet meer nodig. Ook de tribunecapaciteit wordt behoorlijk vergroot. In de ene hal is plaats voor 550 toeschouwers, in de andere hal kunnen ruim 250 mensen kijken.
Tot 2021 zullen de gebruikers op het terrein van het nieuwe complex kunnen parkeren. Daarna bestaat de kans dat de huidige parkeergarage, liggend naast het terrein, voor de sportschool wordt opengesteld. Vanaf dat moment zal het gebied verder ontwikkeld kunnen worden met woningbouw in de vorm van enkele woontorens. Wethouder van Stadsontwikkeling Ronald Van der Meij benadrukt echter dat dit momenteel geen onderdeel uitmaakt van het plan. Ook zijn de plannen voor de plekken waar de Marimbahal en de Van Zwedenzaal staan, nog niet concreet te noemen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox