Logo grootrijswijk.nl


Joost maakt momenteel een wereldreis.
Joost maakt momenteel een wereldreis. (Foto: Nico Mos)

Joost van Nes HCR coach van het jaar

  Sport

Door Nico Mos 

Hockey Club Rijswijk Heren1 beleefde vorig seizoen een top seizoen. Kampioen geworden en gepromoveerd naar de 1e klas. De grondlegger van dit huzarenstukje is coach Joost van Nes (29). Door de club uitgeroepen als coach van het jaar blikt terug. Omdat hij een wereldreis gaat maken neemt Lennard Poilod, al na de eerste wedstrijd, het stokje van Joost voor 10 wedstrijden over.

Rijswijk -"Qua resultaat een prima seizoen gehad natuurlijk, de spelersgroep is ook toe aan een stapje hogerop", aan het woord is coach van HCR Heren 1 Joost van Nes. Joost studeert momenteel nog politiek en beleid aan de Erasmus Universiteit. "Vooral beleid, want daar wil ik later iets bij de gemeente gaan doen en iets met sport." Joost begon op 6-jarige leeftijd bij HCR en vertrok als B junior naar HDM. Inmiddels gaat hij alweer zijn 3e seizoen in als coach van HCR.

Om nooit te vergeten

Lachend: "Ik ben nu eigenlijk coach van al mijn vrienden. Door de promotie en het kampioenschap ben ik door de club tot 'coach van het jaar' gekozen." Over de toekomst van HCR is hij duidelijk: "Wil je op een nog hoger niveau acteren, zal een waterveld een must moeten zijn op dit complex." Terugblikkend op het afgelopen seizoen, zegt Joost: "Vorig seizoen hebben we eenmaal verloren, wel zeven keer gelijk. Vooral vanuit onze strafcorner werd er op los gescoord. Die liep echt als een trein. Het was een heel mooi seizoen, om nooit te vergeten."

"Nu we gaan acteren in de 1e klas hebben we ook een nieuwe hoofdsponsor kunnen strikken te weten SOS Kinderdorpen", gaat Joost verder. "Doordat er een topklasse bij komt komend seizoen moet je het wel heel bont maken, wil je gaan degraderen", vult Lennard Poilod aan. Lennard is eindverantwoordelijke voor tien wedstrijden, als Joost op wereldreis is.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox