"Vorig seizoen 3e geworden, dat was fantastisch"
"Vorig seizoen 3e geworden, dat was fantastisch" (Foto: Nico Mos)

"Ik wil nu, met Dames 1, oogsten"

  Sport

Vorig seizoen streek hij neer bij Hockey Club Rijswijk als coach van Dames 1. Voor de start van een nieuw seizoen wordt Willem Oostenhof (33), persoon in kwestie, geassisteerd door Geert Dikhof. Hij zal het stokje als het goed is volgend seizoen over gaan nemen. Willem blikt terug, maar kijkt zeker ook vooruit.

Rijswijk - "Eigenlijk is hockey mijn beroep, ik ben altijd fulltime hockeycoach geweest. Nu train ik hier Dames 1, daarnaast doe ik wat in de horeca. Ik heb namelijk mijn hoteldiploma gehaald", aldus Willem Oostenhof. "Het zijn eigenlijk twee dingen die ik heel leuk vind, sport en horeca. Ik vind coachen leuker dan zelf spelen. Al op mijn 14e coachte ik jeugdteams en stopte al met spelen toen ik 23 jaar was." Oostenhof glimlacht: "Ik was egoïstisch, maar niet goed genoeg. De afgelopen jaren heb ik als coach al een flink cv opgebouwd. De laatste twee, drie jaar kijk ik wat meer naar het gezinsleven, ook omdat", weer die glimlach, "ik een kleine heb van één jaar."
"
Ik ga nu bij HCR mijn tweede seizoen in. Ik vond direct mijn draai bij deze gezellige familieclub. Het is de balans tussen het sporten en het sociale. Je merkt dat er een kleine scheiding is ontstaan, omdat je dingen doet die speelsters niet gewend zijn. Vorig seizoen zijn we derde geworden en dat was een fantastische prestatie. Het was een nieuwe groep meiden en wat we nu voor elkaar hebben gekregen, is dat de selectie wat meer in balans is. Ik heb door kunnen selecteren. Ik ga ook uit van de kracht van het ontwikkelen. Iedereen moet ervan uitgaan dat alles wat we doen, doen we om beter te worden. De ontwikkeling qua spel stemt mij heel tevreden. Wat ik belangrijk vind: je bent met elkaar aan het spelen en je krijgt er energie van. Voldoe je niet aan één van de twee, dan kom je elkaar tegen". En kort over het nieuwe seizoen: "Ik verwacht dat we promoveren."

Meer berichten