Coen Sleddering is lijsttrekker van de VVD: "Er gaat al veel goed in Rijswijk. We hebben relatief lage lasten voor burgers en bedrijven in de regio, de financiële huishouding is mede dankzij de VVD op orde en we zijn één van de snelst groeiende gemeente." Foto: Charles Groeneveld.
Coen Sleddering is lijsttrekker van de VVD: "Er gaat al veel goed in Rijswijk. We hebben relatief lage lasten voor burgers en bedrijven in de regio, de financiële huishouding is mede dankzij de VVD op orde en we zijn één van de snelst groeiende gemeente." Foto: Charles Groeneveld. (Foto: Charles Groeneveld)

Lijsttrekker aan het woord

  Politiek

Door Hans van der Wel

2018 is het jaar van de Gemeenteraadsverkiezingen. Groot Rijswijk komt vanaf nu wekelijks met een interview met één van de lijsttrekkers. De eerste in de reeks is Coen Sleddering van de VVD.

Heb je altijd al gedroomd om lijsttrekker te worden? "Nee.Tot mijn 60ste heb ik in loondienst gewerkt in de communicatie en politieke lobby. Naar mijn idee was die functie niet goed te combineren met een actieve politieke rol. Na mijn loondienstverband zag ik die mogelijkheid wel en heb mij aangemeld bij de lokale VVD. Ik kwam als zesde op de lijst te staan en we haalden drie zetels. Wel werd ik een tijdje fractieassistent. En nu lijsttrekker van een toplijst."
Wat is je persoonlijke ambitie? "Natuurlijk een flinke zetelwinst. Dat moet haalbaar zijn als je kijkt naar de landelijke verkiezingen. Volgens die cijfers hadden we nu op zo'n zes zetels moeten zitten. Toch halen we die in de gemeente niet, doordat veel landelijke stemmers niet komen opdagen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ook raken we kiezers kwijt aan het versnipperde landschap van de Rijswijkse gemeentepolitiek en dat tij moeten we keren. Dat is ook beter voor een stabiel stadsbestuur. Daarnaast hoop ik de nieuwe generatie raadsleden te coachen. Onder onze kandidaten zitten voldoende potentiële wethouders, dus laat mij de fractie maar leiden."
Wat wordt het speerpunt van de VVD voor de komende verkiezingen? "Gewoon doen! Niet verzanden in oeverloos overleg of zinloze regelgeving, maar uitvoeren en handhaven. Afspraak is afspraak. Er gaat al veel goed in Rijswijk. Maar voor een proactieve communicatie vanuit de gemeente richting de Rijswijkers en de Rijswijkse bedrijven gaan we ons hard maken."
Hoe gaan jullie de kiezer benaderen? "Uiteraard via de (social) media, maar het liefst via één op één gesprekken met de inwoners onder het genot van een bakkie koffie."
Wanneer zijn voor jullie de verkiezingen geslaagd?"Bij een grote opkomst en minimaal vijf zetels."
Stel je hebt voor het zeggen in Rijswijk, dan zal ik…"enthousiast zijn over de stad en het mooie van Rijswijk, met alle macht proberen dit te behouden en het voorkomen en uitbannen van negatief gedrag dat hierop inbreuk doet."

Meer berichten