Logo grootrijswijk.nl

CDA wil strijdplan

  Politiek

Het CDA Rijswijk wil van het college van B&W Rijswijk een strijdplan vanwege het vertrek van Shell uit Rijswijk. Dat betekent op termijn een verlies van 2700 werkplekken uit Rijswijk en daarnaast heeft het een enorme impact op bedrijven die betrokken zijn bij Shell en dus binnen de gemeente Rijswijk.

Rijswijk - Het college van B&W van Rijswijk heeft zich volgens het CDA Rijswijk door dit besluit laten overrompelen. Tijdens de begrotingsbehandeling werd dit vertrek door de partij al aan de orde gesteld. “Wij missen ieder zicht op hoe het college in de aanloop op dit besluit van Shell heeft geacteerd, maar we zijn nog verbaasder dat men zich al direct bij dit vertrek heeft neergelegd. Tot op de dag van vandaag is er geen strijdplan aan de Raad voorgelegd waarin actief gezocht wordt naar nieuwe kansen en mogelijkheden.” Het CDA vindt dat het college niet verder komt dan het noemen van namen wie er allemaal wil meehelpen de effecten van het vertrek van Shell te verzachten. "Nog maar gezwegen over wat de inzet van de gemeente richting Shell is. Shell heeft ooit voor lage kosten veel grond in de Plaspoelpolder (PPP) kunnen verwerven en laat nu daar nu een groot gat achter.

Het CDA vindt dat het college alsnog met Shell in gesprek moet gaan", aldus de partij in een persbericht. Het CDA vindt dat Rijswijk een voorbeeld nemen aan Hengelo. Daar dreigt Siemens te vertrekken en wordt, aldus het CDA, alles uit de kast getrokken om het bedrijf op andere gedachten te brengen.

Meer berichten

Shopbox