Logo grootrijswijk.nl


Foto: Tino van Dam

Gemeente Rijswijk ook op YouTube met Rijswijks Next Vlogger

  Politiek

Door Hans van der Wel

Naast de ouderwetse balie, telefoon, website, Twitter en Facebook heeft de Gemeente Rijswijk een nieuw communicatiekanaal ontdekt, namelijk YouTube. Zij hebben hiervoor gezocht naar Rijswijks Next Vlogger en dat is Tianne van Dam geworden.

Rijswijk - Inmiddels staan er al een paar vlogs van haar op het kanaal van de Gemeente Rijswijk en het is de bedoeling dat er maandelijks minimaal twee bij komen. Groot Rijswijk sprak met Tianne over dit nieuwe gemeente-initiatief.

Natuurlijk heeft ze zichzelf al voorgesteld via haar eerste vlog, maar gelukkig geeft ze nog even een opsomming: "ik ben 17 jaar, studeer aan de PABO in Leiden, ik woon in Rijswijk en vindt het geweldig om met die camera rond te lopen".

Maar wat is vloggen eigenlijk en hoe word je Rijswijks Next Vlogger? "Vloggen is kort gezegd een dag beschrijven door middel van het maken van een video," vertelt Tianne. "Dat deed ik al een tijdje. Ik heb een eigen kanaal onder de naam Ti TutoriaIs en werd geattendeerd op een Facebook oproep van de gemeente. Ik heb direct gereageerd door een vlog in te sturen. Deze viel blijkbaar in de smaak, want uiteindelijk ben ik het geworden. Uiteraard moet ik mij houden aan de voorwaarden die de gemeente heeft gesteld. Serieuze onderwerpen, gericht op jongeren en het bezoeken van evenementen".

Dat klinkt leuk, dat vloggen. Je koopt een camera, gaat een beetje filmen, hup op YouTube en klaar is kees. "Nou, dat gaat toch iets anders. Allereerst moet je een idee hebben wat je gaat doen en wat je wilt bereiken. Dan maak je vervolgens veel opnames en ga je daarna met plakken en knippen er een mooi geheel van maken. Met een filmpje van zo'n drie minuten kan je aardig lang bezig zijn", aldus Tianne.

Inmiddels staan er vijf video's online en afgelopen week is zij op stap geweest met de mensen van de Buurtpreventie. Ook dit filmpje volgt snel. Naar het beloofde dagje met de burgermeester kijkt Tianne reikhalzend uit.

De gemeente laat via woordvoerder Melissa Elsink weten blij te zijn met Tianne. "Zij kan de verbinding worden tussen de Gemeente en de jongeren van Rijswijk. Het doel van de gemeente is meer jongeren te laten zien wat de gemeente doet en wat er is te doen. Ook voor de verkiezingen gaan we haar inzetten in de hoop meer jongeren naar de stembus te krijgen".

Voor Tianne is het mooi om op deze manier de Gemeente Rijswijk te kunnen helpen, maar een hele rits abonnees en leuke reacties is toch de kick voor een vlogger. Ga voor de filmpjes naar YouTube, zoek op de Gemeente Rijswijk en je vindt alle vlogs van Rijswijks Next Vlogger.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox