Logo grootrijswijk.nl


Burgmeester Michel Bezuijen in gesprek met mevrouw De Lugt.
Burgmeester Michel Bezuijen in gesprek met mevrouw De Lugt. (Foto: Erwin Dijkgraaf)

Preventiecampagne Rijswijk van start gegaan

  Politie

Welke preventiemaatregelen kun je treffen tegen een woninginbraak? En wat is het nut van een CO-melder? De komende maanden kunnen wijkbewoners met al hun vragen over veiligheid en preventie terecht bij de preventiebus.

Rijswijk – Afgelopen vrijdag gaf Burgemeester Michel Bezuijen het startsein voor de nieuwe campagne: 'De wijk in met de preventiebus'. Wijkbewoners kunnen bij de preventiebus vragen stellen aan de politie en inspecteurs openbaar gebied van de gemeente. Ook de brandweer, het wijkmanagement en het buurtpreventieteam sluiten aan.

Daarnaast geeft de politie extra advies over het beveiligen van woningen en deelt de brandweer veiligheidsadvies en informatie over CO-melders. Bewoners kunnen zich bij de bus ook aanmelden voor een woningcheck op het gebied van brandveiligheid. Het wijkmanagement en de sociaal makelaar gaan daar in gesprek met bewoners om de sociale cohesie in de buurt te versterken. Ook legt het buurtpreventieteam uit wat buurtpreventie zoal doet en hoe buurtbewoners zich hierbij kunnen aansluiten.

De preventiebus wordt op een locatie neergezet waar recent woninginbraken hebben plaatsgevonden. De exacte locatie wordt een week van tevoren bekend gemaakt via de gemeentepagina in Groot Rijswijk en op de gemeentelijke website.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox