Rechts Vredenburch trainer Tolga Akarsu. Naasr collega Dennis Young van RVC Celeritas
Rechts Vredenburch trainer Tolga Akarsu. Naasr collega Dennis Young van RVC Celeritas (Foto: )

‘Hier gaan we sterker uitkomen’

  Nieuwsflits

"De jonge spelers zullen hun bijdragen gaan leveren"

Nico Mos

Plotseling werd in maart het amateurvoetbal stopgezet vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vierdeklasser KRSV / Vredenburch was gedeeld koploper en kon eindelijk de stap maken naar de 3de klas. Daar is het niet van gekomen. Hoofdtrainer Tolga Akarsu blikt hierop kort terug en kijkt toch ook weer reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen.

Rijswijk - “Er zijn inderdaad spelers vertrokken die het hogerop willen proberen. Deze jongens wens ik heel veel geluk, dat verdienen ze ook. De oudere spelers gaan naar een vriendenteam, maar hebben zich wel beschikbaar gesteld als er eventueel problemen zouden zijn. Deze spelers zijn echte Vredenburchers en staan altijd klaar voor de club. We hebben gelukkig wat jongens met een Vredenburch verleden terug gehaald. Vier jongens van de onder 19 sluiten aan bij selectie, en van buitenaf zijn er spelers van onder meer FC Zoetermeer en RKAVV gekomen. Er zijn nog wat gesprekken gaande, er trainen wat jongens mee en Vredenburch zal met een jong fris elftal weer voor promotie gaan. Ik heb er vertrouwen in dat de jonge spelers hun bijdrage gaan leveren. We hopen na de vakantie, begin augustus, weer te starten voor het nieuwe seizoen. Ik denk overigens persoonlijk dat het voetbal er sterker uit gaat komen, als je ziet wat voor een impact het heeft als er geen voetbal meer is. Hetzij sportief hetzij in het samen komen van elkaar met een opa, een oma, kinderen die samen spelen, samen juichen en een drankje doen. Dit zijn waardevolle dingen, die we met zijn allen moeten koesteren. Ik doe hierbij ook een oproep aan de mensen in Rijswijk en Den Haag om clubs zoals Vredenburch te steunen dit kan als supporter, als vrijwilliger maar ook als sponsor zo kunnen we samen de laatste clubs in Rijswijk staande houden ( wil je wat betekenen meld je dan aan via de site van de club www.krsv-vredenburch.nl ) “, aldus Tolga Akarsu die zijn laatste contractjaar ingaat als hoofdtrainer.

Terugblik

“Natuurlijk is het balen, want we deden volop mee voor de titel. Tot aan de wedstrijd tegen RVC / Celeritas ga we aan kop (waar we wel vier basisspelers misten). We speelden echter gelijk en geven de koppositie over aan TAC’90, waardoor je eventuele promotie naar een hogere klasse je bijna fataal werd door de vrijgekomen plekken in de 3de klasse. De impact van het coronavirus was groot, toch hebben we wel, bij de KNVB,aangevraagd om te mogen promoveren, maar die aanvraag heeft niets uitgehaald, omdat de punten quotering te laag was geweest”, antwoordt Tolga op de vraag of hij baalde dat de competitie werd afgebroken en of hij promotie nog zag zitten. Vredenburch mist in het nieuwe jaargang wel de derby's met Semper Altiuss en RVC Celeritas. Beide zijn in een andere poule ingedeeld. Vredenburch is ingedeeld met de volgende clubs: DVC, Graaf Willem II VAC, HDV, HPSV, Haagse Hout, KSD-Marine, Laakkwartier, Oliveo, Remo, SEV, TAC'90 en FC Zoetermeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden