Harrie Jekkers staat aan het einde van de maand op de planken met zijn solovoorstelling 'Achter de duinen'. Foto:  Maarten Ederveen
Harrie Jekkers staat aan het einde van de maand op de planken met zijn solovoorstelling 'Achter de duinen'. Foto: Maarten Ederveen (Foto: )

Harrie Jekkers treedt 5 keer op in Zuiderparktheater

  Nieuwsflits

De Haagse cabaretier Harrie Jekkers speelt deze zomer vijf keer zijn solovoorstelling 'Achter de Duinen' in het openluchttheater in het Zuiderpark. In een 'coronaproof' opstelling kunnen per voorstelling 280 toeschouwers genieten van zijn werk. De voorstellingen hebben plaats op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus en vrijdag 4 en zaterdag 5 september. Kaarten zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar op www.zuiderparktheater.nl

Den Haag- In 'Achter de Duinen' vertelt de in Den Haag geboren en getogen cabaretier met liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier. Over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven.

Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren, toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod. Ongeveer een derde van de voorstelling gaat over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden