Oud-Rijswijk kent mooie monumenten zoals Theekoepel Park Hofrust. Wim Dammers laat ze u tijdens de wandeling graag zien. Foto: HVR
Oud-Rijswijk kent mooie monumenten zoals Theekoepel Park Hofrust. Wim Dammers laat ze u tijdens de wandeling graag zien. Foto: HVR (Foto: Historische Vereniging Rijswijk)

Wandel mee langs monumenten Rijswijk

  Nieuwsflits

Tijd voor een historische wandeling? op vrijdagochtend 21 augustus neemt Wim Dammers van de Historische Vereniging Rijswijk u weer mee voor een bijzondere wandeling langs de mooie monumenten in oud-Rijswijk.

Rijswijk - Onze stad kent vele verschillende monumenten die beslist het bekijken waard zijn. Tijdens deze monumentenwandeling komt u langs een aantal prachtige gemeentelijke en rijksmonumenten in het oude centrum van Rijswijk. Wim Dammers vertelt u op eigen wijze onder andere over de (bouw)geschiedenis van het Tollenshuis (Museum Rijswijk), de buitenplaats Hofrust, de Oude Kerk, de historische woonhuizen in de Schoolstraat en de Herenstraat, Welgelegen en Villa Elise aan het Julialaantje, de Naald en het voormalige paleis Huys te Nieuburch in het Rijswijkse Bos.

Start en kaartverkoop
Deze interessante wandeling start om 10.30 uur op het voorplein van Museum Rijswijk (Herenstraat 67) en duurt tot 12.30 uur. Er is plaats voor 10 deelnemers. Uw kaartje kunt u vooraf kopen via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.


Bent u op zoek naar meer informatie over de geschiedenis van Rijswijk? Info: www.historischeverenigingrijswijk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden