De laatste woning in Tuinen van Sion fase 13 is inmiddels opgeleverd. Foto: Dura Vermeer.
De laatste woning in Tuinen van Sion fase 13 is inmiddels opgeleverd. Foto: Dura Vermeer. (Foto: Dura Vermeer )

Laatste woning is opgeleverd

  Nieuwsflits

De tuinen van Sion

Bouwer en ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Zuid West heeft dinsdag 21 juli de laatste woning van Tuinen van Sion fase 13 opgeleverd. Dat is net iets meer dan 7 jaar nadat de eerste paal voor de bouw van RijswijkBuiten werd geslagen. In 13 verschillende fasen zijn zo’n 600 eengezinswoningen gebouwd. Met deze oplevering aan de trotse nieuwe bewoners zijn er inmiddels ruim 1.200 woningen gerealiseerd in deelgebied Sion.

Rijswijk - In 2013 werd de eerste paal van de Tuinen van Sion geslagen. Dat was tegelijkertijd het startsein voor de ontwikkeling van deze nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen Rijswijk en Delft. Inmiddels telt RijswijkBuiten met de wijken Sion en Parkrijk 1.500 woningen en is het voormalige glastuinbouwgebied getransformeerd tot een volwaardig nieuw stadsdeel in Rijswijk. In de komende jaren worden tot 2026 nog ruim 2.000 nieuwe duurzame woningen gebouwd in de deelgebieden Parkrijk en Pasgeld.

Slimme installaties in huis

Kenmerkend voor de woningen in RijswijkBuiten is dat ze zonder gasaansluiting worden gebouwd en een hoge energieprestatie hebben. Voor de nieuwe bewoners betekent dat volgens bouwer en ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Zuid West prettig wonen in een zeer energiezuinige, betaalbare én comfortabele woning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden