Tijdens Vakantiebos kunnen kinderen genieten van spelletjes, sport, dansen, knutselen, bakken, theater, workshops en meer. Foto: Don Bosco
Tijdens Vakantiebos kunnen kinderen genieten van spelletjes, sport, dansen, knutselen, bakken, theater, workshops en meer. Foto: Don Bosco (Foto: Don Bosco )

Don Bosco klaar voor Vakantiebos

  Nieuwsflits

Van de redactie

'Thema is planeten'

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover. Op 10 augustus begint Don Bosco’s Vakantiebos. Dit jaar zoeken we het hoger op, want het thema is 'planeten'. Dankzij bijdragen van de gemeenten Rijswijk, Den Haag en verschillende fondsen kunnen wekelijks 140 kinderen genieten van spelletjes, sport, dansen, knutselen, bakken, theater, workshops en meer. Omdat de excursie niet mogelijk is pakt Don Bosco deze editie extra uit met bijzondere activiteiten op het terrein.

Rijswijk - Het gaat volgens de organisatie weer een leuke en bijzondere vakantie worden. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen zich op 4 of 5 augustus aanmelden om mee te doen. Een weekkaart kost €18. Het is belangrijk te weten dat er dit jaar een maximum aantal kinderen kan meedoen, dus vooraf een kaart kopen en registreren is een vereiste. Dit kan helaas niet online; ook reserveren per mail is niet mogelijk. Prijzen en tijden van de kaartverkoop zijn terug te lezen op de website en in het programmaboekje.


Voor de tieners is dit jaar helaas geen programma. Zij krijgen wel de kans om alvast een voorproefje te nemen op het vrijwilligerswerk bij Don Bosco. Kinderen van 13 tot en met 16 jaar kunnen zich dan ook aanmelden om een dagje (of meer) mee te doen als junior leiding. Je kunt je hiervoor aanmelden via sanne@donboscorijswijk.nl .


Bij het Vakantiebos is echt iedereen welkom: de jeugd uit de buurt, maar ook kinderen die wonen op het AZC in Rijswijk. Het maakt niet uit of je een beperking hebt of niet; doe gezellig mee. Een team van ruim 40 vrijwilligers staat klaar om iedereen een fijne vakantiedag te bezorgen.Het enige dat je nodig hebt zijn een set extra kleding en een lunchpakketje.

Het programma van Vakantiebos 2020 is mogelijk gemaakt door het Jeugd Vakantieloket, stichting Zonnige Jeugd, het Menzis Fonds, stichting de Lichtboei, fundatie Santheuvel Sobbe, Ars Donandi, vereniging Trein 8.28 H.IJ.S.M., fonds Marcus en de gemeenten Rijswijk en Den Haag.

Vakantiebos steunen

Wilt u een bijdrage doen om het Vakantiebos extra te steunen? "Wij worden blij van limonadesiroop, fietsenrekken, schmink, groene zeep, breed plakband, stiften en een koelkast met vriesvak. De hele wenslijst vindt u op onze website. Meer informatie over alle activiteiten van Don Bosco Rijswijk is te vinden op Facebook @donboscorijswijk of www.donboscorijswijk.nl."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden