Een artist impression van hoe het nieuwe project er uit gaat zien. Foto: Rijswijk Wonen
Een artist impression van hoe het nieuwe project er uit gaat zien. Foto: Rijswijk Wonen (Foto: Rijswijk Wonen )

Eengezinswoningen en tiny houses in Te Werve Rijswijk

  Nieuwsflits

'Er moeten veel meer woningen gebouwd worden'

Van de redactie

Op de locatie waar nu viijftig portiekwoningen en een schoolgebouw staan, is Woningcorporatie Rijswijk Wonen begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwbouwproject ‘De Schakel’. Een duurzaam woonproject in Te Werve waar de woningcorporatie in totaal 48 eengezinswoningen en 8 tiny houses realiseert. Alle woningen zijn nul-op-de-meter en bestemd voor de sociale verhuur. Het project wordt gerealiseerd aan de Karel Doormanlaan ter hoogte van de kruising met de Generaal Vetterstraat.

Rijswijk - De nieuwbouw maakt onderdeel uit van een breed wijkontwikkelingsplan voor de wijk Te Werve. Komende jaren werken de gemeente, woningcorporatie en andere partijen nauw samen om van Te Werve een gemêleerde en duurzame wijk te maken. Rijswijk Wonen selecteerde aannemer Fijn Wonen voor het project. Rob van den Broeke, directeur van Rijswijk Wonen: “De woningen moeten niet alleen betaalbaar en energiezuinig zijn, maar ook een hoogwaardige uitstraling hebben. Ze geven immers ook een gezicht aan de wijk."

Voor de nieuwe woningen kunnen worden gerealiseerd, moeten eerst de huidige gebouwen worden gesloopt. De school, die binnenkort door de gemeente aan Rijswijk Wonen wordt overgedragen, en de portiekwoningen staan inmiddels leeg. Firma Kruiswijk is op 1 juli begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Er heeft archeologisch onderzoek plaats en gelijktijdig wordt het asbest in de gebouwen gesaneerd. Daarna start de sloop van de gebouwen. Als laatste zal de bodem worden gesaneerd en wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Deze werkzaamheden zijn eind 2020 klaar. Daarna kan de aannemer beginnen met het bouwen van de nieuwe woningen. De verwachting is dat dit zo snel gaat dat dat nog voor de zomervakantie van 2021 is afgerond en de woningen worden opgeleverd. Hiermee is de overlast in de buurt zo kort mogelijk.

Rijswijk Wonen wil komende jaren, naast het verbeteren en verduurzamen van haar bestaande bezit, zo veel als mogelijk investeren in de bouw van nieuwe betaalbare woningen. Rob van den Broeke: “Met De Schakel helpen we 56 huishoudens aan een mooie en duurzame woning. Met dank aan de gemeente Rijswijk die de locatie van de school aan ons verkocht. Helaas is het ook een druppel op de gloeiende plaat. De wachttijd voor een betaalbare huurwoning was nooit eerder zo lang. Er moeten veel meer woningen gebouwd worden om de huidige woningdruk te verlagen. We hopen daarom komende jaren op een intensieve samenwerking met de gemeente, zodat we samen de wachtlijsten kunnen terugdringen.” Naar verwachting staan de woningadvertenties begin 2021 op Woonnet Haaglanden. De huurders ontvangen dan in het medio 2021 de sleutel van hun nieuwe woning. Op de website www.rijswijkwonen.nl/project/de-schakel kunt u het laatste nieuws over het project volgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden