Mantelzorgers kunnen de jaarlijkse mantelzorgwaardering weer aanvragen. Foto: Pexels.com
Mantelzorgers kunnen de jaarlijkse mantelzorgwaardering weer aanvragen. Foto: Pexels.com (Foto: pexels.com)

Mantelzorg verdienen waardering voor hulp en inzet in Rijswijk

  Nieuwsflits

Vanaf nu kunnen inwoners van Rijswijk die mantelzorg geven aan een naaste, de jaarlijkse mantelzorgwaardering weer aanvragen. Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, familielid of iemand anders uit de omgeving. Met dit financiële extraatje wil de gemeente Rijswijk alle mantelzorgers waarderen voor hun hulp en inzet.

Rijswijk - Voor wethouder Johanna Besteman (Welzijn) is het een uitgemaakte zaak: “Mantelzorgers zijn altijd al onmisbaar, maar tijdens de coronaperiode bleek dat nog eens te meer. Ze zorgen met zoveel liefde voor een naaste en verdienen daarom onze grootst mogelijke steun. Mantelzorg is niet altijd makkelijk, maar wel van onschatbare waarde. Daarom ben ik blij dat we ook dit jaar al die mantelzorgers in Rijswijk weer kunnen bedanken met een financieel extraatje”. De mantelzorgers ontvangen dit jaar niet alleen een extraatje van € 75,00 maar ook een gratis entreekaart voor Museum Rijswijk. Er mag zelfs gratis een introducée mee. Zo kunnen de mantelzorgers samen met hun naaste genieten van de cultuur in de stad. De waardering wordt rond de Dag van de Mantelzorg (10 november 2020) uitbetaald. De vrijkaart voor het Museum wordt per post verzonden.

De waardering aanvragen kan als u in 2020 mantelzorger bent (geweest), de persoon voor wie u zorgt in de gemeente Rijswijk woont en ingeschreven staat en u bij Welzijn Rijswijk geregistreerd staat als mantelzorger.


Vraag de mantelzorgwaardering vóór 1 september 2020 aan via het aanvraagformulier ‘Mantelzorgwaardering’. Download het via https://www.welzijn-rijswijk.nl/mantelzorgwaardering/waardering, vraag het aan bij Welzijn Rijswijk via waardering@welzijn-rijswijk.nl, of vraag het aan bij Welzijn Rijswijk via (070) 757 92 00


Mantelzorgers vervullen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. De gemeente Rijswijk vindt het belangrijk om mantelzorgers die zorgen voor een Rijswijker te ondersteunen en te waarderen. Om te voorkomen dat de zorg veel te zwaar wordt en de mantelzorger dit niet kan volhouden, kan de mantelzorgconsulent van Welzijn Rijswijk ondersteuning bieden bij de zorgtaken. Mantelzorgers kunnen er terecht voor alle vormen van mantelzorgondersteuning. Inwoners met vragen kunnen contact opnemen met één van de mantelzorgconsulenten via: (070) 757 92 00 of waardering@welzijn-rijswijk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden