Foto: Carolien Jaspers

Plaats een regenton met korting via de actie RegentonRijswijk

  Nieuwsflits

U herkent het vast wel; het ene moment is het bloedheet, het volgende moment regent het pijpenstelen. Plaatst u een regenton in uw tuin of op het balkon, dan spaart u, zonder moeite, water voor drogere perioden. Hoe meer Rijswijks regenwater terecht komt in de ton, hoe beter vinden Carolien Jaspers uit Leeuwendaal en Yvonne Hoogstad uit Cromvliet. Zij bedachten de actie RegentonRijswijk.

Rijswijk - Het begon met een enthousiast berichtje van Carolien Jaspers op de buurtapp Nextdoor. Ze had een regenton laten plaatsen door TonTon Regenton en daarvoor subsidie aangevraagd bij het Hoogheemraadschap van Delfland via Klimaatkrachtig Delfland. Haar bericht leverde opvallend veel positieve reacties op. “Mensen willen wel een regenton plaatsen, maar het is echt zo’n klusje dat je voor je uitschuift. Met de actie proberen we het zo eenvoudig mogelijk voor iedereen te maken”, legt Carolien uit. Zij hoopt samen met Yvonne dat minimaal 50 Rijswijkers een regenton plaatsen.

De actie

De deelnemer krijgt via RegentonRijswijk 30% korting op de aanschaf van een regenton, 25% vanuit het waterschap en 5% vanuit TonTon Regenton. De ton wordt daarbij gratis aangesloten. RegentonRijswijk verzorgt de subsidieaanvraag bij het hoogheemraadschap van Delfland. De actie werkt als volgt: je meldt je aan bij RegentonRijswijk (regentonrijswijk@gmail.com), je kiest een van de drie regentonnen van TonTon Regenton (www.tontonregenton.nl) en deze plaatst na afspraak de regenton in je tuin of op je balkon. De actie loopt deze zomer.

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Klimaatkrachtig Delfland wil inwoners van Rijswijk stimuleren om maatregelen te nemen die de tuin aanpassen aan het veranderende weer. Denk aan veel groen, een vijver, een groen dak of een regenton. Daarvoor kun je 25% subsidie aanvragen uit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie van het hoogheemraadschap van Delfland. Wat je daarvoor moet doen, lees je op www.klimaatkrachtig.nl/subsidie. De actie RegentonRijswijk is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van Operatie Steenbreek Rijswijk.

Steenbreek

Stichting Steenbreek wil samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en provincies onze leefomgeving vergroenen. De gemeenten kunnen zelf hun aanpak daarvoor bepalen en doen dit samen met inwoners, organisaties en bedrijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden