Foto: Dedicon

Opnamestudio’s voor gesproken boeken zijn weer open voor vrijwillige voorlezers

  Nieuwsflits

Door de maatregelen rondom corona was Dedicon genoodzaakt om tijdelijk de deuren te sluiten voor de vrijwillige voorlezers die elke week (school)boeken inspreken voor mensen met een visuele beperking. Gelukkig zijn de maatregelen inmiddels versoepeld en is ook de productie weer opgestart. De ‘Onzichtbare helden’ zijn in het kader van de maatschappelijke diensttijd weer boeken aan het inspreken.

Rijswijk - Nu de studiolocatie in Rijswijk weer open is, is het voor jonge mensen die geïnteresseerd zijn in leuk en bijzonder vrijwilligerswerk ook weer mogelijk om vrijblijvend een kijkje in de keuken te nemen. Corona-proof uiteraard. Projectleider Anne Claire van der Lugt: “De open dagen zijn vervangen door kennismakingsgesprekken. Als je tussen de 17 en 30 jaar bent kun je een afspraak maken om langs te komen. De professionals beantwoorden al je vragen, je krijgt een korte rondleiding en je kunt zelfs een stemtest doen”.

Ervaring opdoen én iemand helpen

Dedicon Rijswijk is met zestien opnamestudio’s de grootste studiolocatie in Nederland voor het inspreken van (school)boeken voor mensen met een visuele of andere leesbeperking. Het project ‘Onzichtbare helden’ is ontstaan als proeftuin in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Dedicon biedt jonge mensen hiermee de kans om werkervaring op doen en hun talenten te ontwikkelen. Van der Lugt: “De meeste jonge vrijwilligers geven echter ook aan dat ze mensen met een visuele beperking mee willen nemen in het boek dat ze aan het lezen zijn en ze zo ook kunnen laten genieten van een mooi verhaal. Een win-win-situatie dus!”

Kennismakingsafspraak maken

Jongeren die een kennismakingsafspraak willen maken kunnen mailen naar onzichtbarehelden@dedicon.nl. Meer informatie over het project ‘Onzichtbare helden’ is te vinden op https://onzichtbarehelden.com.

Foto: Dedicon

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden