Drie zelfstandig reisagenten bieden op vrijdag 26 juni de petitie 'Help de reisbranche overleven' aan op het Binnenhof.
Drie zelfstandig reisagenten bieden op vrijdag 26 juni de petitie 'Help de reisbranche overleven' aan op het Binnenhof. (Foto: Sietske Kroon )

Zelfstandig reisagenten wandelend op weg naar ‘t Binnenhof om petitie te overhandigen

  Nieuwsflits

Vanaf woensdag 24 juni lopen 3 reisadviseurs vanuit Tilburg in 3 dagen naar Den Haag alwaar zij vrijdag hun petitie “HELP DE REISBRANCHE OVERLEVEN” aan zullen bieden. Met name de kleinschalige reisondernemers worden door de corona-crisis extra hard getroffen.

Rijswijk - Persoonlijk reisagent Ellen van Adrichem is erg blij met de actie. De petitie ‘help de reisbranche overleven’ startte enkele weken geleden en is inmiddels zo’n 7500 keer getekend. "Er wordt hiermee aandacht gevraagd voor deze kleinere ondernemers die als één van de eerste branches ‘op slot’ ging en vermoedelijk ook weer als een van de laatsten ‘open’ kan", legt Ellen uit. Zonder extra steun zal 75% van deze reisondernemers binnen nu en een jaar haar deuren moeten sluiten. Ondanks code geel voor diverse landen binnen Europa staan nog maar weinig mensen te popelen om op reis te gaan of een reis te boeken. Reizen buiten Europa zit er volgens de ANVR deze zomer ook niet meer in. Een reisadviseur krijgt in Nederland echter pas betaald als de klant daadwerkelijk op vakantie is gegaan. Dit betekent dat deze branche vanaf november al gratis aan het werk is geweest, want alle toen geboekte reizen werden door overheidsmaatregelen vanaf 15 maart jl. geannuleerd. Afgelopen week hebben hierdoor al diverse reisbureaus hun deuren moeten sluiten. Met ruim 24.000 mensen in deze branche is extra hulp noodzakelijk. Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) heeft hier al meerdere keren aandacht voor gevraagd in de 2e kamer waaronder een ‘mayday mayday’ bericht afgelopen donderdag tijdens het luchtvaartdebat. 

Afgelopen woensdag zijn de drie begonnen aan hun wandeling vanuit Tilburg via Geertruidenberg, Dordrecht, Rotterdam en Delft  en Rijswijk om uiteindelijk vrijdag rond het middaguur aan te komen op het Binnenhof in Den Haag waar de petitie ‘corona proof’ zal worden overhandigd.

H

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden