Vanaf 13 december zal er weer een bus door de Muziekbuurt rijden.
Vanaf 13 december zal er weer een bus door de Muziekbuurt rijden. (Foto: Peter van Zetten)

De Muziekbuurt krijgt zijn bus weer terug

  Nieuwsflits

Goed nieuws voor de bewoners van de Muziekbuurt: de wijk krijgt weer een bus! Dat is door het college van burgemeester en wethouders definitief bekrachtigd. Na een lange strijd van bewoners en Rijswijks-Belang is hun wens eindelijk werkelijkheid. Vanaf 13 december 2020 zal bus 51 van vervoerder EBS door de buurt gaan rijden. 

Rijswijk - De bus zal de haltes aan de Admiraal Helfrichsingel en de Klaroenstraat aandoen. Wil Visser heeft zich namens de buurtbewoners ingezet om de bus terug te laten keren. “Ik ben ontzettend blij dat het nu toch gelukt is en vooral dat de bewoners van de Muziekbuurt hun bus weer terug hebben!” 

Ook wethouder Björn Lugthart is verheugd over de uitkomst: “Dit is een moment waar we allemaal naar uitgekeken hebben. Vanaf het begin heb ik mij tot het uiterste ingespannen om de bus te laten terugkeren in de Muziekbuurt, omdat ik wist hoe belangrijk dit voor de bewoners is. Samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en EBS zijn we tot deze praktische oplossing gekomen met een schitterend resultaat: de bewoners hebben hun bus terug!”

Jan Kees Korteweg, concessie directeur EBS Haaglanden en Voorne-Putten en Rozenburg:“We zijn blij dat we in goed overleg de route van buslijn 51 kunnen uitbreiden en de gemeente Rijswijk hebben kunnen helpen. De voorgestelde aanpassingen in de weginrichting worden opgepakt door de gemeente. Hierdoor heeft de lijnbus straks geen extra oponthoud op de kruising prinses Beatrixlaan en Admiraal Helfrichsingel en kunnen we gemakkelijk door de Muziekwijk rijden.”

Met de terugkeer van een bus in de Muziekbuurt komt een einde aan een periode van onzekerheid. Sinds eind 2018 rijdt bus 23 van vervoerder HTM niet meer door de Muziekbuurt. Voor veel bewoners van de Muziekbuurt was dit een onwenselijke situatie en zij drongen er bij wethouder Mobiliteit Björn Lugthart op aan om zich hard te maken voor de terugkeer van de bus. Dat bleek zo simpel nog niet, maar samen met de MRDH en vervoerders HTM en EBS zocht Lugthart naar een oplossing. EBS toonde zich bereid om samen met de gemeente de mogelijkheden te onderzoeken om bus 51 door de Muziekbuurt te laten rijden. Daarbij is er gekeken naar de doorlooptijden en de technische haalbaarheid. Hierbij bleek bijvoorbeeld dat het op een aantal plekken voor de bus niet mogelijk is om de bocht te nemen, waardoor aanpassing van de weginrichting noodzakelijk is. Lugthart heeft hierop een voorstel uitgewerkt om die aanpassingen mogelijk te maken, zodat de bus vanaf de Prinses Beatrixlaan de Muziekbuurt in en uit kan rijden. Nu is dit voorstel goedgekeurd door het college. Dit betekent dat er nu gestart kan worden met de werkzaamheden om de weginrichting aan te passen voor de komst van de bus. Dit zal gereed zijn voor 13 december 2020. Vanaf die datum begint bus 51 met de route door de Muziekbuurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden