Ruben Boxhoorn en Patricia de Jong laten hun hart spreken voor de dieren door ze goede voeding te geven.
Ruben Boxhoorn en Patricia de Jong laten hun hart spreken voor de dieren door ze goede voeding te geven. (Foto: Frans Limbertie)

Dierenvoedselbank nu ook in Rijswijk

  Nieuwsflits

"Dieren mogen absoluut geen honger lijden"

Frans Limbertie

Ruben Boxhoorn richtte vorig jaar samen met zijn moeder en broer een dierenvoedselbank voor Den Haag en Delft op. Nu helpt hij Patricia de Jong om ook zoiets in Rijswijk op te starten. “Hoe meer mensen zich bij ons aanmelden, hoe meer beestjes wij kunnen helpen.”

Rijswijk- De liefde voor dieren is groot. Dit bleek onlangs weer bij de markt in Oud Rijswijk, waar Nico en Gerda Heijker hun kraam tijdelijk moesten sluiten. Volgens de gemeente Rijswijk omdat ze met hun 'DierenDingen' onder de non-foodsector vielen. De Delftenaren konden tot hun vreugde vorige week weer terug naar hun oude vertrouwde plek. Ook Ruben en Patricia zijn met hun Dierenvoedselbank De Gevulde Buikjes (DGB) van mening dat je dieren en mensen nooit uit elkaar mag halen. Met hun stichting zorgen zij ervoor dat mensen die het financieel wat minder hebben, hun huisdieren voldoende te eten kunnen blijven geven. “Vaak zie je dat mensen tijdens zo'n periode hun huisdier gedwongen weg moeten doen, terwijl ze er juist zo aan zijn gehecht”, geeft Patricia aan. “Het is soms pijnlijk om te zien. We hopen daarom met onze dierenvoedselbank een steentje bij te kunnen dragen, zodat ze hun geliefde dier kunnen behouden.”

Het houden van huisdieren is voor veel mensen belangrijk. Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat het zorgt voor minder ziektes bij eigenaren, minder eenzaamheid en een veiliger gevoel. “Dat zijn de redenen waar we het voor doen,” vertelt Ruben. Hij ontvangt aanvragen van mensen die weinig geld hebben om hun dieren de juiste voeding te geven. “Vergis je niet, dierenvoeding is niet goedkoop. Onze dierenvoedselbank is een non-profitorganisatie en zeer afhankelijk van particuliere giften en bedrijven. Gelukkig krijgen we veel hulp. We doen het gratis, want de energie die je krijgt van dit werk is al voldoende voor ons.”

Patricia is dan ook verheugd dat ze in Rijswijk is begonnen met een dierenvoedselbank. “Wij vragen om donaties en dat doen we via social media, en door mond-tot-mondreclame. Mensen hebben nu eenmaal een goed hart voor dieren. In Limburg zit een grote dierenvoedselbank die ons steunt. Het is echt mooi om te zien wat dit allemaal losmaakt.”

Mensen kunnen zich aanmelden door contact op te nemen via Facebook of via de website. “Het is natuurlijk niet zo dat iedereen met huisdieren hier bij ons dierenvoeding gratis kan komen ophalen. Als je kunt aantonen dat je onder het sociaal minimum zit, dan is dat vaak voor ons al voldoende.” Ruben en Patricia zorgen dan voor onder meer voer, snoepjes, koekjes en kattengrind. “Wij kunnen dit één keer per maand uitgeven. Het betekent dat mensen die een aanvraag doen hier welkom zijn en voor de hele maand voer meekrijgen voor hun dieren.”

www.dierenvoedselbankdgb.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden