Rob van den Broeke en Marnix Norder verheugen zich op de samenwerking.
Rob van den Broeke en Marnix Norder verheugen zich op de samenwerking. (Foto: )

Woningcorporatie Rijswijk Wonen en Steenvlinder gaan samenwerken

  Nieuwsflits

Woningcorporatie Rijswijk Wonen en maatschappelijk ontwikkelaar Steenvlinder bundelen de krachten om samen nog meer betaalbaar wonen in Rijswijk mogelijk te maken. Dat spraken Rijswijk Wonen en Steenvlinder af in een intentieovereenkomst, die deze week plaatshad.

Rijswijk- “We weten allemaal hoe hard betaalbare woningen nodig zijn in de Randstad”, zegt Marnix Norder, mede-oprichter van Steenvlinder. “Zowel koop- als huurwoningen. Steenvlinder kan met Rijswijk Wonen in Rijswijk een brede groep helpen hun droomwoning te realiseren. Om buurten te creëren waar samen leven voorop staat.” 

Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen legt zijn visie uit: “Op kansrijke plekken in de stad waar herontwikkeling aan de orde is, proberen we voor specifieke doelgroepen aantrekkelijke woningen en woonmilieus te realiseren. Maatschappelijk relevante thema’s als doorstroming op de woningmarkt, betaalbaar wonen en energiezuinigheid pakken we dan ook meteen beet. Rijswijk Wonen gelooft in gemengde wijken. Daarbij past een divers woningaanbod. Juist daarom zoeken we de verbinding met ontwikkelaars. Samen maken we geen huizen, maar faciliteren we goed wonen. We gaan met Steenvlinder daarbij op zoek naar de niche, dat wat ontbreekt en echt iets toevoegt aan het aanbod in Rijswijk.”

In 2021 meer bekend over plannen en locaties

De twee partijen richten zich op een aantal ontwikkellocaties en gaan hierover in gesprek met de gemeente. Doel is om betaalbare huur- en koopwoningen te realiseren. Dit zou de doorstroming van de woningmarkt in Rijswijk bevorderen.

Als alles volgens plan verloopt, wordt er in het eerste halfjaar van 2021 meer bekend over de plannen en de locaties in Rijswijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden