Voorzitter Eric Oldenburger (l) en jeugdcommissielid Björn Nieboer
Voorzitter Eric Oldenburger (l) en jeugdcommissielid Björn Nieboer (Foto: )

‘De jeugd mag weer tennissen’

  Nieuwsflits

'We zijn hartstikke blij, ook de kinderen en de ouders'

Nico Mos

Toen het kabinet afkondigde dat de jeugd weer gecontroleerd mag gaan sporten ging ook bij Te Werve de vlag uit. Inmiddels is de eigen jeugd weer volop bezig en hoopt de vereniging niet-leden warm te maken om te komen tennissen. Voorzitter Eric Oldenburger en Jeugdcommissielid Björn Nieboer praten even bij.

Rijswijk - “Wij zijn hartstikke blij, maar vooral ook de kinderen en de ouders zijn erg blij dat het tennispark weer open is”, valt voorzitter Eric Oldenburger direct met de deur in huis. “Toen het mocht vanuit de regering zijn we op woensdag 29 april weer open gegaan. Dat is voor eigenlijk alle leeftijdsklassen in de jeugd tot en met 18 jaar. Voor iedereen geldt dat we aan diverse hygiëne eisen moeten voldoen, maar tot en met 18 jaar zal het allemaal iets strakker georganiseerd verlopen zoals natuurlijk die anderhalve meter afstand. Maar goed, de reguliere lessen kunnen weer doorgang vinden. Ondertussen zijn we vanuit de jeugdcommissie, samen met de tennisschool, aan het kijken hoe we ook kinderen die geen lid zijn kunnen bereiken om nu kennis te maken met tennis", aldus de voorzitter.

Aanmelden

“Zoals op de website en op onze facebookpagina al staat aangegeven kan de jongste jeugd zich aanmelden voor tennisles op de woensdag om 14:00 uur, of 17:00 uur”, neemt Björn het gesprek over. “Zij kunnen zich via een email aanmelden en de kosten die dat met zich meebrengen houden we laagdrempelig te weten: € 5 per keer per persoon. Middelbare scholieren willen we ook graag de mogelijkheid bieden om te komen. Daar moeten we per aanmelding kijken wat het beste zou passen. Omdat je daar met leeftijdsmaatregelen zit (13+ corona maatregelen) en verschillende niveaus. Na inschrijving gaan we kijken waar wij ze, voor dezelfde kosten kunnen inpassen, zodat ook zij lekker hun sport kunnen bedrijven en kennis kunnen maken met de tennissport. Dat vinden wij ook belangrijk. De tennisclinics doen we niet op scholen, maar dat doen we hier op tennispark Te Werve. Hier kennen wij het terrein en kunnen we prima met de corona regels omgaan. Er zijn veel kinderen die dolgraag weer willen sporten en geïnteresseerd zijn in sport dus ik verwacht hier veel van. Ook omdat tennis al jaren de tweede sport van Nederland is, is dat best interessant al vanaf 5 jaar. Het tennis is de afgelopen jaren zo laagdrempelig geworden, niet allen qua kosten, maar ook qua materialen. Het is daardoor interessant voor kinderen om te gaan tennissen. Onze visie van de vereniging is om kinderen spelenderwijs tennis te laten ervaren via het tenniskids programma. Met een aantal vrijwilligers organiseren we diverse activiteiten en wedstrijdjes voor de jeugd. Daarnaast werken we samen met tennisschool Mentink zodat iedereen op de juiste manier het spelletje kan leren.”, aldus Björn Nieboer'. Vanaf 11 mei zijn ook 18+ leden weer welkom.

Voor meer informatie: www.tvtewerve.nl. en Leo@tennismentink.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden