De campagne 'Wij gaan weer naar school' vraagt extra aandacht voor de verkeersveiligheid rondom scholen. Foto: Peter van Zetten
De campagne 'Wij gaan weer naar school' vraagt extra aandacht voor de verkeersveiligheid rondom scholen. Foto: Peter van Zetten (Foto: Peter van Zetten )

Wij gaan weer naar school

  Nieuwsflits

Komende week gaan de basisscholen weer open. Na de lange periode thuis is het voor kinderen weer wennen om naar school te fietsen. Daarom vraagt de gemeente extra aandacht voor de verkeersveiligheid rondom scholen met de campagne ‘Wij gaan weer naar school’. 

Rijswijk - Voor veel kinderen en ouders is het spannend om weer naar school te fietsen. Met alle nieuwe indrukken is het lastig de aandacht er 100% bij te houden en zijn ze wat minder alert op het verkeer. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen. De campagne ‘Wij gaan weer naar school’ attendeert weggebruikers op schoolgaande kinderen. 

De campagne wordt jaarlijks in september door de gemeente ingezet bij de start van het nieuwe schooljaar. Vanwege de heropening van de basisscholen volgende week, wordt de campagne herhaald. Dick Bruna Op posters en borden verspreid over de stad zijn afbeeldingen van Dick Bruna figuurtjes te zien met de tekst ‘Wij gaan weer naar school’. Deze zorgen ervoor dat verkeersdeelnemers beter opletten. Uit onderzoekt blijkt namelijk dat de Dick Bruna afbeeldingen effect hebben op het rijgedrag van automobilisten. Zij verlagen hun snelheid bij het zien van de Dick Bruna afbeeldingen. 

Veilig naar school Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart benadrukt het belang van verkeersveiligheid: “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, meer nog dan andere verkeersdeelnemers. Na de periode thuis is het voor hen weer wennen om naar school te fietsen en dat geldt ook voor andere weggebruikers. Na een relatief rustige periode is het weer drukker op de weg. Daarom vragen we weggebruikers om extra op te letten in het verkeer zodat de kinderen veilig naar school kunnen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden