Schoolplein met verzamelvakken
Schoolplein met verzamelvakken (Foto: Edward den Heeten)

Petrusschool is er klaar voor! Welkom terug kinderen!

  Nieuwsflits

De posters van de rijksoverheid hangen op de ramen bij de deuren. Onze conciërge meester René heeft op het schoolplein verzamelvakken per groep getekend. Meester Wilfred heeft voor alle leerlingen een duidelijke poster gemaakt met de aanvullende afspraken in de groep. Het hygiëneprotocol is bekend.  Zomaar enkele maatregelen die zijn getroffen op de Petrusschool afgelopen weken, na de persconferentie van minister president op 21 april jl. Wij zijn er klaar voor!

Ons onderwijs vanaf 11 mei

Wij zullen voornamelijk in het begin bezig zijn met het sociaal- emotioneel welbevinden van onze kinderen. Het zijn bijzondere tijden en hier is aandacht voor nodig om dit te verwerken. Elk kind heeft deze tijd op zijn eigen manier ervaren. Ook zullen de kinderen hongerig zijn om weer nieuwe dingen te leren waar wij ze in gaan ondersteunen en begeleiden. De lessen zullen voornamelijk worden ingericht met instructies voor rekenen, taal, spelling en technisch/begrijpend lezen. Ook wordt het thuiswerk besproken op school. Dit werk maken de kinderen als ze niet op school mogen komen.

Trots!

Wat zijn wij ontzettend trots op onze ouders/verzorger, die vanaf 16 maart thuisonderwijs hebben gegeven aan hun kinderen. Wij nemen dit stokje met veel plezier weer deels over vanaf maandag 11 mei.

Voorzorgsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat wij dit onderwijs ook kunnen blijven bieden, hebben wij natuurlijk voorzorgsmaatregelen genomen. De rijksoverheid heeft hier een mooie poster voor gemaakt voor alle ouders/verzorgers. Meester Wilfred heeft een mooie poster gemaakt voor alle kinderen in de groep. Daarnaast is ons hygiëneprotocol aangepast op de richtlijnen vanuit het RIVM.

Binnenkort weer alle kinderen op school?

Als wij ons met elkaar houden aan deze voorzorgsmaatregelen, hopen wij dat wij snel weer met de hele school bij elkaar zijn. Zodat de kinderen weer samen met al hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen en leren op onze Petrusschool.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden