<p>De ouderen geven dinsdag en donderdag de helpende hand. Drie senioren, door omstandigheden, ontbreken op de foto.</p>

De ouderen geven dinsdag en donderdag de helpende hand. Drie senioren, door omstandigheden, ontbreken op de foto.

(Foto: Nico Mos)

‘Helpende ouderen meer dan welkom’

  Nieuwsflits

Wat is begonnen als een bakkie koffiedrinken op woensdagmorgen op sportpark Prinses Irene, is, tijdens het coronatijdperk, uitgemond in vrijwilligerswerk op de dinsdag- en donderdagmorgen. Een aantal ouderen helpt een handje met schilderen, timmerwerkzaamheden, kleedkamers schoonmaken, schoonhouden van het park en wat al niet meer. De groep is groeiende. Zeker in deze coronatijd staat ook hier het sociale aspect hoog in het vaandel, al is het nu op gepaste afstand van elkaar.

Nico Mos

Rijswijk - In het bijzijn van voorzitter Cees Kouwenhoven van RVC Celeritas stellen de heren zich voor, als eerste Hans Lammertink. “Ik zit in de Stichting Prinses Irene Park om hier sociaal en maatschappelijk werk te (gaan) doen. Naast de betaalde tak van ADO zijn we ook zijn we bezig met ADO in de maatschappij om hier met de gemeente Rijswijk een concept neer te zetten voor alleenstaande ouderen en jongeren die willen sporten en diverse andere projecten. Dat wordt groots opgezet, alleen hebben we nu last van de corona-uitbraak. We zijn langzaam groeiende naar een multifunctioneel sportpark.”

Hans van Koert draagt ook zijn steentje bij. “Ik doe hier wat vrijwilligerswerk. Ik kende de vereniging RVC Celeritas eigenlijk alleen maar van naam. Toen ik hoorde dat Hans Lammertink het sportpark nieuw leven in ging blazen en dat er op woensdagmorgen koffiedrinken was, ben ik hier naar toe gegaan. Het viel mij op dat je meteen werd opgenomen, dat het leek alsof ik hier al heel lang rondloop. Ook ken ik Cees Kouwenhoven nog van mijn tijd bij de Adelaars. Zaterdags ben ik gastheer in de bestuurskamer en doordeweeks onderhoud ik het terrein en houd de kleedkamers schoon. Voor mijzelf is dit een positieve uitlaatklep en heel veel sociale contacten. Ik zou willen zeggen tegen ouderen die thuis zitten, kom langs.”

Roel van Kate hoorde van het initiatief via een Open Dag. Hij is toen naar RVC Celeritas gegaan. “De Open Dag beviel mij uitstekend, vandaar dat ik hier nog steeds rondloop. Ik kwam overigens al hier op dit terrein in 1975, toen RVC hier nog speelde. Ik vind het heel fijn dat het complex weer gebruikt wordt en ik vind het leuk werken met gezellige collega’s”, aldus Roel. Peter Zwankhuizen zit ook al heel lang bij de vereniging. “Hier ben ik als kleine jongen binnen gebracht door mijn ouders. Ik ben hier bezig met schilderwerk en ik vind het gezellig”. Peter heeft zelf een schildersbedrijf gehad. Henk van der Kolk (84) is in het vrijwilligerswerk gerold door Peter. “Hij wist dat ik alleen thuis was. En iedereen had wel wat te doen voor me. Wat ze vragen doe ik (glimlacht). Ik heb het uitstekend naar mijn zin hier en ga met plezier een uurtje eerder mijn bed uit hiervoor. Ik ben John van der Wal en oud RVC lid. Ik doe dit project graag, samen met Cees Kouwenhoven. We hopen dat andere ouderen ons voorbeeld volgen.”

“Het viel mij op dat je meteen werd opgenomen”

Nico Mos
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden