<p>Wethouder van de Laar en gedeputeerde Anne Koning verwijderen het hek om plaats te maken voor de nieuwe entree.&nbsp;</p>

Wethouder van de Laar en gedeputeerde Anne Koning verwijderen het hek om plaats te maken voor de nieuwe entree. 

(Foto: )

Nieuw entree voor Wilhelminapark

  Nieuwsflits

Het Wilhelminapark wordt een gevarieerd en mooi groen park, dat goed bereikbaar is en ruimte biedt aan een veel verschillende activiteiten. Met de nieuwe entree is er nu een veilige en aantrekkelijke toegang tot het park.

Redactie

Rijswijk- De nieuwe entree is een visitekaartje van het nieuwe park. Het grote hek bij de ingang van het park is verwijderd en de parkeerplaatsen zijn vernieuwd. De nieuwe bestrating, het groen en de verlichting maken de plek verzorgder en overzichtelijker. Hierdoor geeft het een veiliger gevoel en worden bezoekers echt uitgenodigd om in het park te komen wandelen, fietsen, sporten of spelen. In het park zijn overbodige asfaltpaden verwijderd en ingezaaid met gras en bloemen.

Vorige week verrichtten wethouder Van de Laar en gedeputeerde Anne Koning samen de opening van de nieuwe entree. Van de Laar benadrukte dat het juist in deze tijd belangrijk is om te blijven investeren in een groene omgeving: “Corona heeft ons nog meer laten zien hoe belangrijk het is om aantrekkelijk groen te hebben in de nabijheid van de woonomgeving. Dat belang neemt met de verdere ontwikkeling van RijswijkBuiten en andere woongebieden in Rijswijk in de toekomst alleen maar toe”. Gedeputeerde Koning benadrukte dat de provincie Zuid-Holland grote behoefte heeft aan goed bereikbare groengebieden waar inwoners kunnen sporten en ontspannen. Dat is volgens haar ook de reden dat de provincie financieel heeft bijgedragen aan dit project.

De komende maanden wordt verder gewerkt aan de verbetering van het Wilhelminapark. Zo wordt de speelzone ontwikkeld die ook geschikt is voor kinderen met een beperking, komt er een centrale Boulevard in het park en krijgt een Natuurtuin een nieuw centrum voor Natuureducatie. Bij al die projecten worden de inwoners van Rijswijk gevraagd mee te denken. ”Alleen samen met inwoners lukt om het park te vernieuwen op een manier die aansluit bij de behoeften die we in Rijswijk hebben aan aantrekkelijk en bruikbaar groen”, aldus Van de Laar.

Het Wilhelminapark wordt een echt stadspark met verbeterd groen, meer ruimte om te sporten en spelen en goede verbindingen met de wijken eromheen. De herinrichting onderstreept het imago van Rijswijk als groene en veelzijdige buitenplaats waar het goed stedelijk wonen is.

Stadspark

‘Corona laat zien hoe belangrijk groen is’

Hans Ouwerkerk
Externe productiepartner
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden