<p>Sebastiaan Sargis en Lars Groen gaan een flink avontuur tegemoet</p>

Sebastiaan Sargis en Lars Groen gaan een flink avontuur tegemoet

(Foto:Alisa Visser)

Door een ‘hel’ voor de CliniClowns

  Nieuwsflits

Sebastiaan Sargis en de Rijswijkse Lars Groen staan aan de vooravond van een flink avontuur. Het duo gaat op 4 september de berg van Val-Thorens per tandem beklimmen. Het wordt zonder twijfel een helse rit want de beklimming is 37 kilometer lang met een hellingpercentage van vijf tot negen procent. Met deze tocht hopen Sebastiaan en Lars een flink bedrag voor de CliniClowns binnen te fietsen.

Rijswijk - De twee studenten ( Sebastiaan studeert Human Resource Management en de als piloot afgestudeerde Lars is bezig met een studie Bestuurskunde) zitten altijd tjokvol ideeën. Zoals vorig jaar toen het tweetal besloot er met een tandem op uit te trekken. "We hadden deze tandem die wel veertig jaar oud is zelf gerenoveerd. In drie dagen tijd zijn we op die tandem naar Calais gefietst."

Toen ontstond ook het idee om nog een keer een tocht te maken maar dan voor het goede doel. De titel voor TandemNL! was snel gevonden. En ook het goede doel diende zich snel aan. Op 4 september staat de Alpentocht voor de CliniClows op het programma. Deelnemers kunnen gesponsord lopend of fietsend de Val-Thorens op. En Sebastiaan en Lars gaan dit nu dus per tandem doen. Vrienden en familie verklaren de twee voor gek. "Maar het leuke is", benadrukt Sebastiaan, "dat hoe meer mensen zeggen dat we het niet gaan halen, hoe gemotiveerder we zijn."

Overigens vatten ze de tocht niet lichtvaardig op. "We hebben een zwaar trainingsprogramma uitgestippeld. We gaan eerst veel op de racefiets fietsen maar ook pakken we regelmatig de tandem." Overigens heeft het trainingsrooster een aardige knauw gekregen omdat ze allebei aan het terugkomen zijn van een blessure. "Ik ben nog herstellende van een botbreuk en Lars van spierklachten in zijn knie."

Ze zijn straks in september een paar dagen in de Alpen en zullen de klim met de racefiets verkennen om 4 september voor het echie naar boven te gaan. Wie ziet er voorop? Sebastiaan lachend: "Dat vraagt iedereen. Ach tijdens de tocht wisselen we wel. Voorop zie je toch het meest."

Lars en Sebastiaan kunnen alle (financiele) steun gebruiken. Uiteindelijk gaat het erom dat zij een zo groot mogelijk bedrag bijelkaar gaan fietsen voor de CliniClowns. Dat kan door geld te doneren via www.alpentocht.nl/2021 en de namen van Lars of Sebastiaan in te voeren. Kijk voor meer info over het duo op Facebook via www.facebook.com/Tandeml.. Ook heeft het duo een eigen crowdfundingpagina in de lucht: bit.do/tamdemnl.

Steun Lars en Sebastiaan

'Als je op de tandem voorop zit, zie je toch het meest'

Hans Ouwerkerk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden