Jan en Vera Baak delen al zestig jaar lief en leed

  Nieuwsflits

Afgelopen week was het op de kop af 60 jaar geleden dat Jan en Vera Baak in het huwelijk traden. Het diamanten bruidspaar beleefde op 24 maart een feestelijke 60-jarige trouwdag vol verrassingen. Kinderen en kleinkinderen zette hen compleet in het zonnetje.

Rijswijk - Hoewel Jan en Vera -beiden nog fit en 83 jaar- inmiddels gevaccineerd zijn, moest de familie creatief zijn om er in deze Coronatijd een feestje van te maken.

De dag van Jan en Vera die alweer ruim 21 jaar in Rijswijk wonen, begon met een aan huis bezorg ontbijtje en voor de lunch werd het bruidspaar verwacht bij hun zoons. Een speciale lunch die werd opgeluisterd met een videoreportage van gelukwensen van familie en vrienden en een draaiorgel met liedjes uit hun jeugd. Terwijl het bruidspaar genoot van deze muzikale lunch versierde de kleinkinderen hun huis.

‘s Avonds verzamelden alle kinderen en kleinkinderen in het atrium van het appartementencomplex in Rijswijk om op het feestelijke echtpaar te proosten en de taart aan te snijden. Ook ontvingen zij een schriftelijke felicitatie van de burgemeester van Rijswijk en Koning Willem Alexander en veel kaarten en bloemen.

Johannes Baak geboren in Boskoop leerde zijn Vera Olga Hildegard Laborn kennen op Hemelvaartsdag 15 mei 1958. Als bemanningslid op het schip van zijn vader lag Jan met het schip die dag in de haven van Bremen in Duitsland toen Vera met haar ouders, haar broer die matroos was op het schip, kwam bezoeken. Ze zagen elkaar op het schip en het was liefde op het eerste gezicht. Jan deed er alles aan om zijn liefde te tonen en fietste ruim 500 km van Nederland naar Noord-Duitsland om Vera opnieuw te zien. Ze trouwden in 1961 en de Duitse Vera settelde zich samen met Jan in Nederland. Van Den Haag via Maassluis zijn ze 21 jaar geleden in Rijswijk gaan wonen. Jan was door zijn beroep als kapitein veel van huis maar Vera reed zodra het kon met haar auto naar de haven waar Jan was afgemeerd en vakanties werden samen, later ook met de kinderen, op het schip gevierd.

Ze kregen samen drie zonen Tom, Steven en Marco. Inmiddels zijn Jan en Vera trotse opa en oma van zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Het diamanten paar heeft genoten van deze feestelijke dag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden