<p>Hein van Zuidam denkt in twee tot drie dagen van Scheveningen naar Den Burg te kunnen lopen.&nbsp;</p>

Hein van Zuidam denkt in twee tot drie dagen van Scheveningen naar Den Burg te kunnen lopen. 

(Foto: Aangeleverd)

Strandwandeltocht voor goede doel

  Nieuwsflits

Hein van Zuidam (38) uit Rijswijk is een fanatieke wandelaar. Op woensdagavond doet hij steevast een rondje van zo’n 10 kilometer. In het weekend worden dat rondjes van 40 tot 50 kilometer. Zo verlegt hij elke keer zijn eigen grenzen. Toen Hein in een jaar tijd enkele dierbaren verloor besloot hij zijn wandelactiviteiten in te zetten voor het goede doel.

Robbert Roos

Rijswijk - Vorig jaar wandelde Hein vanaf de brandweerkazerne in Rijswijk helemaal naar Spakenburg. Een wandeling van zo’n 93 kilometer. “Ik had vlak voordat mijn oma kwam te overlijden met haar de afspraak gemaakt dat me dat wel zou lukken. Ook toen ze onverwachts overleed wilde ik mijn woord houden en heb de wandeling gemaakt.” Een volgende wandeling ging naar zijn ouders in Maarsen, een wandeling van rond de 63 kilometer. Dat veleggen van grenzen bevalt Hein wel. “Ik wilde mijn grens nog een keer proberen te verleggen. Daarom ga ik dit keer van Scheveningen tot aan Den Burg op Texel wandelen, maar dan wel voor een goed doel.” Dat is een inzamelingsactie voor Kika Kinderen Kankervrij. “Een wandeling maken is sowieso al leuk, maar als ik er tegelijkertijd ook een goed doel mee kan steunen dan sla ik twee vliegen in een klap. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die de ziekte heeft. Vandaar dat ik hiervoor heb gekozen.” Voor zijn actie is Hein op zoek naar sponsors. Hij roept Particulieren of bedrijven dan ook op om bij te dragen aan het goede doel of hem willen ondersteunen in de kosten voor overnachtingen. Het wandelen zelf geeft Hein vooral rust in zijn hoofd. “In een jaar tijd ben ik mijn opa en oma verloren en mijn vrouw had last van verhoogde hersendruk. Het was een hectisch jaar waarin ik merkte dat het wandelen juist ontspant.” Inmiddels heeft Hein zich flink verdiept in wat er op het gebied van training en voeding allemaal bij zo’n lange tocht komt kijken. Ook heeft hij het Corps Mariniers aangeschreven of ze hem vanuit Den Helder over kunnen zetten naar Texel. “Dan hoef ik niet lang stil te zitten op een veerboot.” Hein hoopt met zijn actie zoveel mogelijk op te kunnen halen.

De Uitdaging voor Kika

Het is de bedoeling dat Hein de tocht in augustus gaat lopen. “Dan kan ik wat gemakkelijker vrij nemen van mijn werk. Ik verwacht de tocht in twee tot drie dagen te kunnen lopen. Wilt u de actie van Hein ondersteunen kijk dan op zijn actiepagina voor Kika: https://www.actievoorkika.nl/de-uitdaging

‘Twee vliegen
in een klap’

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden