<p>Voorzitter Lara van Voorthuizen, hier nog op het oude veld.</p>

Voorzitter Lara van Voorthuizen, hier nog op het oude veld.

(Foto: )

Een nieuw veld voor Red Lions

  Nieuwsflits

In deze coronatijd was er toch heuglijk nieuws. Bij softbalvereniging Red Lions krijgen ze, eindelijk, een nieuw veld. De vereniging kreeg hulp uit onverwachte hoek. Hoe de komst van het nieuwe veld in de versnelling is geraakt, licht voorzitter Lara van Voorthuizen toe.

Nico Mos

Rijswijk - “Toen ik aantrad als voorzitter, in oktober 2018, was het veld nog gewoon goed. Een van mijn speerpunten bij mijn aantreden als voorzitter was wel verlichting op het veld. Nou met het nieuwe veld komt nu ook verlichting erbij”, valt Lara meteen maar met de deur in huis. “Het is het veld waar je nu vanuit het clubhuis op kijkt dat wordt gerenoveerd. Het is echt noodzaak hoor, want het water drijft niet weg. Ook al heeft het een tijdje niet geregend. Het blijft een drassig geheel”.

Rijswijks Belang

Maar waarom kan het nu plotseling wel worden gerealiseerd? “Aanvankelijk was het, na veel lobbyen bij de gemeente budgettair niet mogelijk. Ze betaamde wel dat veld slecht is Wij stonden dus niet op de begroting. Wel is Mark Weterings, van Rijswijks Belang, langs gekomen. Hij heeft het veld toen bekeken, erop gelopen en zei veelzeggend: ‘dit kan gewoonweg niet. Jullie kunnen hier niet op spelen’. ‘Hoe hebben jullie hem zo ver gekregen dan? “Hij is uit zichzelf gekomen. Hij heeft de begroting gezien en zag dat wij niet op de begroting stonden. Hij is daardoor dit veld gaan checken en dat is ons geluk geweest. Hij heeft het toen aangekaart en heeft gezegd dat dit zo verder niet kan. Wij zijn zodoende, met Weterings, weer naar de gemeente gegaan. Wij hadden, eerlijk is eerlijk, niet meer op dit veld wedstrijden kunnen spelen. De bond zou het sowieso hebben afgekeurd. Dit was enerzijds ons geluk, anderzijds ook gewoon noodzaak”. ‘Wanneer gaat het zijn beslag krijgen? “Afgelopen dinsdag 1 maart is dit pas geaccordeerd door de gemeente en gaan ze, als het goed is, rond half maart beginnen”.

Hoeveel impact het de corona op de vereniging? “We hebben gelukkig geen ledenverlies.
Maar wij zijn wel een club die ook de derde helft het gezelligst vindt. Dat missen wij echt heel erg. Alleen de jeugd heeft kunnen doortrainen, geen competitie. Gelukkig mogen de senioren onder 27 jaar ook weer trainen. Normaal begint het seizoen voor ons in maart met oefenwedstrijden, maar de competitie is uitgesteld van 1 april naar 1 mei. En we hebben goede hoop dat we dan ook competitie kunnen spelen”. Lara is naast voorzitter ook zelf speelster van Dames 1. Hoe staat de jeugd er nu voor? “De jeugd groeit en is heel actief aan het werk. We hebben zelfs een jeugdteam erbij en komen nu uit op vijf teams. Alleen wij missen jeugd in de leeftijdscategorie 16-19 jaar waardoor doorstroming naar het eerste seniorenteam moeilijk is. Toch zie ik, met de verlichting erbij, de toekomst zonnig in”, aldus Lara.

“We konden geen wedstrijden meer spelen op dit veld”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden