<p>Sanne bracht de eerste negentien jaren van haar leven door in Rijswijk en denkt met een goed gevoel terug aan die tijd. Foto: Kirstylouisephoto&nbsp;</p>

Sanne bracht de eerste negentien jaren van haar leven door in Rijswijk en denkt met een goed gevoel terug aan die tijd. Foto: Kirstylouisephoto 

(Foto: kirstylouisephoto)

Rijswijkse in ‘Op zoek naar Maria’

  Nieuwsflits

In de nieuwe tv-show ‘Op zoek naar Maria’, die elke zondag te zien is bij AVRO-TROS op NPO1, strijden vanaf de start tien kandidaten in een afvalrace om de felbegeerde hoofdrol van Maria in de nieuwe musical The Sound of Music. Groot Rijswijk sprak met deelneemster Sanne den Besten over haar werk als zangeres en actrice, en hoe ze opgroeide in Rijswijk.

Robbert Roos

Rijswijk - Op dit moment is Sanne tijdelijk terug in Nederland. Eigenlijk woont ze normaal gesproken in Londen, maar voor de zoektocht naar de nieuwe Maria is ze terug op eigen bodem. “Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad in Londen. Er gebeurt veel daar en het is een voorrecht om op Westend te mogen staan”, vertelt Sanne openhartig. “De theaters zijn er mooi en romantisch en de lat op musicalgebied ligt er erg hoog. Toch miste ik ook de Hollandse nuchterheid. Ik heb altijd geweten dat Londen iets tijdelijks zou zijn. Het is goed om weer terug te zijn.”

De tv-show ‘Op zoek naar Maria’ begon met tien kandidaten die strijden om de hoofdrol van Maria in de musical Sound of Music. “Het mag dan een competitie zijn, maar zo ervaar ik het niet”, legt Sanne uit. “Het is sinds de corona-uitbraak een gekke tijd. Het is heerlijk om weer op het podium te mogen staan terwijl veel van mijn collega’s thuis op de bank zitten. De collega’s met wie ik aan deze ‘wedstrijd’ meedoe hebben allemaal iets bijzonders. We doen het echt samen en ik ben dan ook trots op de show die we op deze manier neer mogen zetten.” Sanne kent de musical al een beetje sinds haar rol als understudy van Maria in de versie van 2015. “Maria heeft een groot hart en als er een probleem is dan zoekt ze naar een oplossing. Die eigenschappen herken ik ook in mezelf.”

Sanne bracht de eerste negentien jaar van haar leven door in Rijswijk. Een periode waar ze met een goed gevoel aan terug denkt. “Het leuke aan Rijswijk is dat je overal dichtbij zit. Je fietst zo naar het strand, Delft of later naar het conservatorium in Rotterdam. Mijn moeder was altijd al bezig met zingen en muziek. Toen ik vier was mocht ik naar muziekschool Trias net zoals mijn zusje. Op mi9jn twaalfde deed ik een optreden in de Rijswijkse Schouwburg en besefte dat ik er best goed in was. Eigenlijk ben ik sindsdien nooit meer gestopt met zingen.”

Voor bezoekers mag een theatervoorstelling of een musical dan een heerlijk avondje uit zijn; voor de artiest op het podium is het keihard werken. “Je moet je helemaal geven, ook als je een keer onzeker bent of niet goed in je vel zit. Elke voorstelling, soms acht keer in de week, moet je zorgen dat je er staat. Dat is hetzelfde als topsport beoefenen.” Maar als dan alles samenvalt op het juiste moment is het volgens Sanne ook het mooiste wat er is. “Iets magisch en ongrijpbaars.”

Wilt u Sanne volgen en steunen door uw stem uit te brengen? Op zoek naar Maria is elke zondag om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

‘Iets magisch en ongrijpbaars’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden