<p>Jan en Riet krijgen van de kinderen een fotocollage voor hun zestigjarige bruiloft</p>

Jan en Riet krijgen van de kinderen een fotocollage voor hun zestigjarige bruiloft

(Foto: Otaweb.nl)

‘Zestig jaar geleden scheen het zonnetje ook al zo fijn’

  Nieuwsflits

Afgelopen maandag was het op de kop af zestig jaar gelden dat Jan en Riet Smits Schouten - Brizee elkaar het ja-woord gaven. Reden voor de kinderen en kleinkinderen om ze in het zonnetje te zetten. En laat die zon dan nog schijnen ook.

Rijswijk - Voor het jubilerende echtpaar hadden de kinderen Rene, Marcel, Patricia en aangenomen zoon Kees een draaiorgel naar de Onderwaterhof aan de Van Vredenburchweg laten komen. De Onderwaterhof is sinds enige tijd de thuisbasis van Jan (85). Riet (82) woont nog steeds zelfstandig en bezoekt haar man elke dag. Ze hadden er geen idee van welke verrassing er op hen stond te wachten toen ze naar buiten kwamen. Direct zette Koos Meulkens met zijn draaiorgel ‘lang zal ze leven in’ en de vrolijke klanken rolden over het terrein.

Het ene fijne draaiorgellied volgde op de ander terwijl de familie stond te popelen om het jubilerende Rijswijkse echtpaar bloemen en cadeaus te geven. “Ik had het echt niet verwacht”, zegt Riet als het draaiorgel even een momentje stilvalt. “Maar ik vind het wel heel erg leuk en wat een lekker weer. De zon scheen in 1961 ook zo fijn.” Na het trouwen in Den Haag verhuisde het stel naar de Stadhoudersstraat om daarna nooit meer uit Rijswijk te vertrekken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden