Coach en speler Kevin Joukes zag zijn seizoen in duigen vallen door corona
Coach en speler Kevin Joukes zag zijn seizoen in duigen vallen door corona (Foto: )

‘Lokomotief is echt mijn club’

  Nieuwsflits

Het Dames 1 team van basketbalvereniging Lokomotief zat vorig jaar na het vertrek van Cobbe van der Vuurst zonder coach. Kevin Joukes is toen gevraagd om als trainer voor die groep te willen staan. Kevin (31) zag een aantal oudgedienden, dat op topniveau speelde, terugkeren naar de Rijswijkse club en heeft toen toegestemd. De strijd om play-offs voor het kampioenschap is door het voortijdig stoppen van de competitie niet meer aan de orde. Dat is wel balen, want hij had als coach en als speler de promotiedivisie kunnen winnen.

Nico Mos

Rijswijk - “Ik loop hier, bij Lokomotief, al rond sinds ik kon lopen, haha. Ik ken geen andere club dan Loko: Lokomotief is echt mijn club. Het liefst zou ik hier altijd willen blijven spelen / coachen, tot mijn lichaam zegt: ‘hé, nu is het over, nu kan het niet meer’. Ik ben dus een echte clubman. Wel even gecheckt, maar sinds mijn 6de jaar ben ik al lid. Ook mijn vader heeft hier gespeeld en training gegeven”, geeft clubman Kevin direct een schot voor de boeg. ‘Hoe komt het dat jij nu voor de groep staat bij Dames 1?’ “Vorig seizoen was er gedoe met de coach van destijds, Cobbe van der Vuurst de Vries. Het was onduidelijk allemaal, ook was hij er vaak niet. Om de stabiliteit weer terug te krijgen bij Dames 1 zocht het bestuur een nieuwe trainer. En toen kwam ook de vraag wie van de oud-speelsters terug zouden (willen) komen. Toen ik aangaf voor open te staan voor het trainerschap, heb ik ook direct gesproken met Maxime Essenstam en Inez van Hulsen om om ze allebei hier te krijgen en dat is gelukkig gelukt. Ik geef trainingen en coaching samen met Robert Clement. Aan verliezen heb ik een hekel, zeker met maar één punt verschil. Uit deze groep is nog veel meer uit te halen denk ik. Daarbij trainen meisjes van het team onder 16 jaar mee”.

“Het coronavirus heeft een grote impact gehad op Locomotief”, vervolgt Kevin. “Anders dan hockey en voetbalclubs, die tussen de 1ste en 2de golf nog een paar weken konden trainen. Als zaalsport moeten we met de gemeente bekijken of we een basketbalpleintje kunnen gebruiken, alleen kan dit niet zomaar. Ook missen we de inkomsten van de kantine. Impact voor mijzelf ook groot. Ik werk op een scholengemeenschap en die is nu ook weer dicht. We stopten met tweemaal in de week training geven en coaching bij twee wedstrijden in het weekend. Met Dames 1 en Heren zouden we gaan strijden om play-offs voor het kampioenschap op het 2de niveau in Nederland. Iets waarvoor je het gehele seizoen hard voor werkt. Dus ja: daar baal je wel van. Een unieke kans dat, in hetzelfde jaar, je als coach en speler de promotiedivisie kunt winnen. Ik ga er vanuit dat de meiden fit blijven, dat ze tenminste wel iets blijven doen Uiteindelijk is het belangrijkste dat iedereen gezond blijft en dan hopen dat we ergens toch weer de draad op kunnen pakken”, aldus Kevin, die ook uitkijkt naar de oplevering van sporthal de Altis in medio 2021. Daar gaat Lokomotief op alle fronten mee vooruit.

‘Ik had als coach en speler de promotiedivisie kunnen winnen’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden