<p>Tijdens Expeditie Rijswijk kan de jeugd van 12 t/m 23 jaar kennismaken met tal van activiteiten.&nbsp;</p>

Tijdens Expeditie Rijswijk kan de jeugd van 12 t/m 23 jaar kennismaken met tal van activiteiten. 

(Foto: Aangeleverd Haaglanden Beweegt )

Expeditie Rijswijk met leuke activiteiten voor de jeugd

  Nieuwsflits

Ben je ook helemaal klaar met het hangen op de bank tijdens corona? Dan hebben we goed nieuws. Het is namelijk tijd voor actie. Onder de naam ‘Expeditie Rijswijk’ houdt Haaglanden Beweegt in samenwerking met vele partners uit de stad, leuke activiteiten voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. Lockdownproof, superchill en met 100% fungarantie. Dus kom van die bank af en let’s beat the boredom together.

Robbert Roos

Rijswijk - Een cursus TikTok, naaien, freestyle voetbal, golfen of ijssculpturen maken: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het doen in Rijswijk. Programmacoördinatoren Kevin en Mike en stagiaire Julie zijn dan ook erg enthousiast over het programma dat zij aan kunnen bieden. “Er is tijdens deze lockdown best veel buiten. Vanaf januari kwam er extra geld vanuit de overheid. Dat houden we niet voor onszelf, maar zetten we in om met partners in de stad jongeren van 12 t/m 23 jaar in beweging te krijgen”, legt Mike uit. Zijn collega Kevin vult hem aan. “Het is ook voor andere aanbieders in Rijswijk een leuke gelegenheid om met een nieuwe doelgroep in aanraking te komen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.” Via de Brede Impuls opdracht richt het team van Haaglanden Beweegt zich meestal op de basisschooljeugd. Julie volgt een opleiding medewerker evenementen organisatie. “De doelgroep van 12 t/m 23 is een uitdagende groep. Daarom werken we nu samen met middelbare scholen. Toch merk je dat de jongeren die komen erg enthousiast zijn. Zo hopen we dat ze elkaar aanmoedigen om deel te nemen.” Mike, Kevin en Julie zijn samen met de andere leden van hun team erg enthousiast over het werk. “Het leukste is om het gewoon te doen”, legt Kevin uit. “Iets creëren wat er nog niet is, je enthousiasme en energie proberen over te brengen op de jeugd. Het is soms echt pionieren, maar daar genieten we van.” Mike vult aan. “We krijgen ook heel positieve reacties van ouders. Die zijn blij dat hun kinderen achter de schermen vandaan komen en naar buiten gaan. Daar doen we het voor.” Expeditie Rijswijk probeert op zoveel mogelijk plaatsen in de stad actief te zijn zoals o.a. de Cruyff Courts.

Expeditie Rijswijk

Wil je meer weten over de activiteiten van Expeditie Rijswijk? Kijk dan op de website: https://www.haaglandenbeweegt.nl/expeditierijswijk/ Hier vind je alle activiteiten en de locaties op een plek bij elkaar en kun je ook je eigen ideeën uploaden. Expeditie Rijswijk wordt mogelijk gemaakt door gemeente Rijswijk en gecoördineerd door Haaglanden Beweegt. Het activiteitenaanbod wordt samengesteld en uitgevoerd met tientallen Rijswijkse partnerorganisaties, professionals, inwoners en andere aanbieders.

‘’Het is soms echt pionieren’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden