Foto:

Smaakmakers die culturen verbinden

  Nieuwsflits

Een wereld zonder grenzen: dat is volgens de mede-Rijswijkse startup Peppertree de toekomst. Door verschillende culturen met elkaar te verbinden wordt de wereld nog kleurrijker. Peppertree Food draagt daar aan bij door unieke smaakmakers en sambals op de markt te brengen die gemaakt zijn volgens traditionele familierecepten.

Robbert Roos

Rijswijk - Achter de naam Peppertree Food gaan zes enthousiaste vierdejaars Food Commerce en Technology studenten van de Hogeschool Inholland uit Delft schuil. Onderdeel van de opleiding is het opzetten van een eigen bedrijf. “Vanuit onze minor zijn wij een eigen startup begonnen die sambals en kruidenpastes produceert, gebaseerd op traditionele Afrikaanse recepten”, vertelt Ilse enthousiast. Die recepten zijn afkomstig van Esmee. “Mijn moeder komt uit Kameroen dus ik geniet thuis vaak van de West- en Midden-Afrikaanse keuken. Toch kwam ik de smaakmakers en sambals uit deze streek niet tegen in onze winkels. Dat zie ik als een groot gemis.” De producten onderscheiden zich door de hoge kwaliteit en authentieke recepten. “Elk potje wordt met liefde gemaakt in Rijswijk”, vertelt Romy. “Ze zijn ook af te halen in Delft, Katwijk, Amsterdam, Dordrecht of Bergschenhoek. De Rijswijkse Lotte zorgt samen met Astrid voor het ontwikkelen van de producten. Nu die klaar zijn bedenken ze regelmatig lekkere recepten waar de sambals en pastes goed bij passen. Die plaatsen ze op de website van Peppertree zodat iedereen er van mee kan genieten. Normaal gesproken duurt de startup maximaal zes maanden. Daarna krijgen de studenten de keuze om te stoppen of om er echt mee verder te gaan. Jeroen, die opgroeide met de Nederlandse en Surinaamse cultuur ziet wel een toekomt met Peppertree Food voor zich. Hij is dan ook degene die verder gaat met het bedrijf, al blijven de anderen zijdelings wel betrokken. “Ook als ze na hun afstuderen terug willen komen zijn ze altijd welkom”, besluit hij. Meer weten? Kijk op: www.peppertreefood.com. of het Instagramaccount @peppertreefood of Facebook: Peppertree Food.

Win een set van vier potten

Wilt u ook kennismaken met de heerlijke sambals en pastes van Peppertree Food? Geef dan antwoord op de volgende vraag; Uit welk land is de moeder van Esmee afkomstig, die zorgde voor de traditionele familierecepten van de producten van Peppertree Food? Mail uw antwoord naar redactie.gr@dpgmedia.nl en maak kans op zo’n smakelijk setje van maar liefst vier potten. Let’s spice up Rijswijk!

‘Elk potje met liefde gemaakt in Rijswijk’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden