<p>Leden van De Spartaan op de fiets in actie in betere tijden. Foto: Henk Harrevelt&nbsp;</p>

Leden van De Spartaan op de fiets in actie in betere tijden. Foto: Henk Harrevelt 

(Foto: Henk Harrevelt)

‘Het nieuwe sportpark is een opsteker'

  Nieuwsflits

Door de uitbraak van het coronavirus liggen ook de activiteiten bij wielervereniging ‘De Spartaan’ stil. Voorzitter Sirik Deerenberg vindt het vooral jammer dat het sociale aspect wegvalt, omdat de leden elkaar niet meer ontmoeten. Hij laat zich positief uit over het nieuw te bouwen sportcomplex Sportpark Elsenburg, dat nu in onderhandeling is met gemeente en sportverenigingen.

Rijswijk - “De impact van corona op onze wielerclub is groot in de zin van dat er dit jaar heel weinig is georganiseerd. Vlak voor de tweede golf leek het terug te keren naar normaal en konden we weer trainingskoersen rijden en kort daarna zelfs echte KNWU wedstrijden. Helaas was dat van korte duur en is het sportpark op slot gegaan voor iedereen, behalve de jonge jeugd. Het grootste gemis nu is dat de leden elkaar heel weinig zien”, antwoordt Sirik op de vraag hoe groot de impact van corona is momenteel. Hij gaat verder: “De wielerwedstrijden liggen helemaal plat net als alle andere competities. Alleen de prof wedstrijden gaan door en zelfs die niet allemaal. Landelijk ligt alles stil. Wat ik vreemd vind is dat je met wielerwedstrijden zonder publiek toch niemand kunt aansteken? Je zit alleen op een fiets." Het ligt er een beetje aan hoe je dit ziet. Binnen een groep fietsers zou je elkaar kunnen aansteken, aangezien de afstand niet voldoende is. Zeker als je voor- of na de rit bij elkaar gaat staan. "Het probleem met wedstrijden is dat het bijna niet te vermijden is dat er publiek langs de kant komt staan. Vandaar dat er veel grote wedstrijden afgelast zijn. Daardoor is er wel inkomstenderving van kantineopbrengsten en zijn we gelukkig door de gemeente voor een paar maanden vrijgesteld van huur." Gelukkig blijft het ledenbestand min of meer gelijk. "Leden hebben dit seizoen al betaald en er is geen reden om dan op te zeggen. Voor komend seizoen is het uiteraard veel meer de vraag, maar dat zullen we moeten gaan zien”.

Multifunctioneel sportpark

"Het nieuwe sportpark Elsenburg biedt een mooie gelegenheid voor de diverse verenigingen om meer toekomstbestendig te worden. Denk dan aan nieuwe velden, parcours en een clubhuis. Ook fietscrossclub (BMX) is een van de partijen die mogelijk naar sportpark Elsenburg komt', vervolgt Srik. "Aangezien zij een heel andere tak van wielersport zijn, zou dit een mooie aanvulling zijn voor De Spartaan. Wat er allemaal gerealiseerd kan worden zit nu in onderhandeling met gemeente en verenigingen. De besprekingen tussen gemeente en onder andere RHC kosten heel veel tijd, maar er zijn veel leden opgestaan en doen mee in de uitwerking van plannen. Voor Rijswijk zou dit een mooie opsteker zijn. En zeker voor de nieuwe woonwijk”. En over de toekomst van de wielervereniging:”We zijn gezond en hebben veel trouwe en enthousiaste leden”, aldus de voorzitter van Wielervereniging De Spartaan. "De toekomst van De Spartaan ziet er dus goed uit."

Nico Mos

'Ons ledenbestand blijft min of meer gelijk'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden