<p>(V.l.n.r.) Mark Wit (Groen Links); Ger Kruger (BvR), Danny van Dam (Wij.Rijswijk) en Irene Jansen (PvdA). Foto: Tino van Dam&nbsp;</p>

(V.l.n.r.) Mark Wit (Groen Links); Ger Kruger (BvR), Danny van Dam (Wij.Rijswijk) en Irene Jansen (PvdA). Foto: Tino van Dam 

De foto die niemand zou zien……

  Nieuwsflits

Deze foto is op 6 oktober van dit jaar gemaakt. Aanleiding van de foto is een motie omtrent clubhuizen op het nieuwe Sportpark Elsenburg. De motie werd gesteund door (vlnr op de foto) Mark Wit (Groen Links), Ger Kruger (BvR), Danny van Dam (Wij.Rijswijk) en Irene Jansen (PvdA). De motie haalde het niet en daarom heeft deze foto nooit het ‘wereldnieuws' in Rijswijk gehaald.

Rijswijk - Erg jammer vind ik als fotograaf. De foto is gemaakt op de ‘mountainbikebrug' van wielervereniging ‘De Spaartaan' aan de Lange Kleiweg. Op de achtergrond staat het clubgebouw van de wielervereniging dat over een paar maanden tegen de vlakte gaat. Ook zie je het grasveld dat onder water wordt gezet wanneer het vriest: de enige Rijswijkse ijsbaan. Het voortbestaan van de ijsbaan is onzeker. Vanwege COVID-19 staan de vier personen op anderhalve meter van elkaar. Al met al is het een heel bijzondere foto.

Ik ben altijd erg gecharmeerd van dreigende wolkenpartijen. Om die goed op de foto te krijgen moet je de foto onderbelichten, dus donkerder maken dan je lichtmetertje in je camera aangeeft. Om de personen toch goed te krijgen, flits ik de foto in.

Dit is een foto die eigenlijk niemand zou zien. Dankzij ‘Het verhaal achter de foto' ziet deze foto toch het daglicht.

Het verhaal achter de foto

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden