<p>Lindsay van Bergenhenegouwen in haar Hakitiki Conceptstore in de Willemstraat in Oud Rijswijk. Foto: Robbert Roos</p>

Lindsay van Bergenhenegouwen in haar Hakitiki Conceptstore in de Willemstraat in Oud Rijswijk. Foto: Robbert Roos

Van meisjesdroom tot conceptstore

  Nieuwsflits

Als jong meisje droomde Lindsay van Bergenhenegouwen al van een eigen winkel. Toch koos ze voor een baan op de kinderafdeling van Primark. In die tijd zag zij het bedrijf groeien van twee naar twintig filialen en ontdekte Lindsay dat ze hier niet die aandacht en service aan haar klanten kon geven die ze eigenlijk zou willen. Zo ontstond het idee voor conceptstore Hakikiti.

Robbert Roos

Rijswijk - We treffen Lindsay aan het einde van de dag in haar winkel aan de Willemstraat 34 in Oud Rijswijk. Terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel komt zetten, straalt de warmte en gezelligheid binnen in de winkel je tegemoet. Lindsay straalt als ze vol passie een rondleiding geeft door haar winkel. Eerlijk is eerlijk; hier ren je niet even in een paar minuten doorheen. Overal waar je kijkt is iets te zien. Beleving is dan ook een belangrijke factor bij Hakitiki. “Ik wilde een winkel waar kinderen en hun ouders zich welkom voelen”, legt Lindsay uit. “Kinderen houden meestal niet van winkelen, en dat maakt het voor de ouders ook een hele uitdaging. Daarom heb ik bijvoorbeeld een afgeschermd speelplein in het midden waar kinderen zich kunnen vermaken terwijl hun vader of moeder op het gemakje rond kunnen kijken.” Het assortiment bestaat niet alleen uit baby- en kinderkleding, ook voor zwangerschapskleding, duurzaam speelgoed en de totale inrichting van de babykamer kunt u hier terecht. “Het was echt mijn droom om een compleet concept neer te zetten”, geeft Lindsay toe. Vandaar dat Hakitiki aparte thema-kamertjes heeft. Er is zelfs een eigen ‘Early Birds’ café waar u terecht kunt voor een lekker ontbijt, koffie met iets lekkers of smakelijke lunch. En wat dacht u van een pashokje met discoverlichting en een lachspiegel? Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het concept. “Klanten kunnen bij ons kiezen voor plastic speelgoed wat is gemaakt van suikerriet, houten speelgoed met een fsc-keurmerk en verantwoorde kleding”, legt Lindsay uit. “Zie het maar als de winkel van de toekomst.” Oud Rijswijk heeft er in elk geval weer een bijzondere winkel bij.

Contact Hakitiki

Hakitiki betekent in het Hawaïaans ‘Je bent mooi zoals je bent’.
De winkel is gevestigd aan de Willemstraat 34 2282 CC in Oud Rijswijk. Telefoon: 06 51762485. Maandag tot en met zaterdag geopend van 08.30 tot 17.00 uur. Hakitiki is actief op social media zoals Facebook en Instagram. Regelmatig zijn er leuke winacties voor klanten.

‘Zie het maar als de winkel van de toekomst’

Robbert Roos
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden