<p>Huib van Oostrom Soede, hoofdtrainer bij voetbalvereniging Te Werve, &#39;&#39; trainen op afwerking&quot;. Foto: Nico Mos</p>

Huib van Oostrom Soede, hoofdtrainer bij voetbalvereniging Te Werve, '' trainen op afwerking". Foto: Nico Mos

‘Meer verrassingen in ons spel’

  Nieuwsflits

Huib van Oostrom Soede, hoofdtrainer bij voetbalvereniging Te Werve, staat aan de vooravond van alweer zijn zevende seizoen. Het werken met meer jeugd is hem uitstekend bevallen, al gooide het coronavirus roet in het eten. Om nog meer uit de selectie te halen, last Huib extra trainingen in en vertelt daar zelf meer over.

Nico Mos

Rijswijk - “Je valt met de neus in de boter, want we gaan zo dadelijk extra afwerkingsvormen doen voor met name de spitsen. Ook voor mij is dit een probeersel”, steekt Huid direct van wal. “De spitsen waren bereid om eerder te komen. Ik van mijn kant doe er ook alles aan om het team uiteindelijk beter te laten functioneren.” We gaan o.m. vroege voorzetten creëren, die achter de verdediging vallen. Als wapen de tweede bal spelen, snel aansluiten etc. Zo krijg je meer verrassingen in ons spel. Ook het leren vrijlopen in het strafschopgebied voor de spitsen, wanneer de bal van de zijkanten komt, wordt behandeld. Dat moeten – door trainingen – automatismen worden. Dat is het verschil met voorgaande jaren. Ook de standaardsituaties gaan we onder de loep nemen en trainen, want ook daar kun je heel veel uithalen. Dat soort afspraken komen er nu bij als een extra wapen”.

Zevende seizoen

“Toen we moesten stoppen, waren wij bezig met een heel goede reeks en zaten lekker in ons vel”, blikt Huib terug. “Het stil zetten van de competitie was wel een nadeel voor ons tweede team. Ze stonden in de kwart finale van de KNVB beker en in de competitie één punt achter op koploper DSVP. We zijn desondanks gepromoveerd: we hebben dat wel speciaal aangevraagd, en gaan naar de reserve 2e klas. Ik ben blij dat dit beloond is en deze promotie komt de gehele selectie alleen maar ten goede. Ik ga alweer mijn zevende seizoen in bij Te Werve. Ik kan wel zeggen dat we zeer zeker in de breedte, qua jeugd, sterker zijn geworden. Ik heb de lijn – werken met jeugdige spelers – zeker doorgetrokken. Dat beviel mij uitstekend. De groep is erg leergierig en is dan ook leuk trainen. Zeker om extra trainingen te krijgen. Ook moeten deze jonge gasten weten hoe de hiërarchie in een elftal werkt. Als dat is geaccepteerd c.q. gerealiseerd gaan ze ook veel gemakkelijker voetballen. Ik houd het verder zo simpel mogelijk. Voorlopig wil ik die extra trainingen blijven herhalen. Het is ook voor het eerst in 13 jaar dat ik maar één club train, waardoor ik ook er meer tijd voor heb. Ik zeg erbij dat ik dit soort extra trainingen heb gemist, doordat ik twee clubs trainde. Nu kan ik scouten op zondag. Ik zit er nu dan ook veel meer bovenop. Mijn graadmeter was dat ik nu anderhalve maand de tijd heb gehad om een elftal neer te zetten. In de bekerwedstrijden hoop ik resultaat van die extra trainingen terug te zien. We hebben in de beker o.m. tegen SHO, SVS en IJsselmonde gespeeld. Als ik hierover tevreden ben, heb ik goede hoop, dat we deze lijn doortrekken naar de competitie en dan kan het zomaar zijn, dat we bij de eerste zes eindigen”.

“De groep is erg leergierig en is dan ook leuk trainen”

Robbert Roos
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden